Tarih: 24.08.2024 10:49

Omurilik sıvısı alındı, tat ve kokusu geri geldi

Facebook Twitter Linked-in

Beyin omurilik sıvısının burnundan gelmesi şikayetiyle dört kez ameliyat geçiren Zeynep Bayrak, İEÜ Medical Point Hastanesinde sağlığına kavuştu. Tat ve koku kaybı yaşayan Bayrak’ın tat ve koku duyusu geri geldi. Zeynep Bayrak, “Şikayetlerim sona erdi. Şimdi rahat bir nefes alıyorum. Mutluyum” dedi.
İzmir’de yaşayan 37 yaşındaki Zeynep Bayrak, beyin omurilik sıvısının burun yoluyla gelmesi nedeniyle 4 kez ameliyat geçirdi. Ameliyatlarının ardından geçtiğimiz günlerde şiddetli baş ağrısı yaşayan Zeynep Bayrak’ın şikayetlerine tat ve koku kaybı da eklendi. Günlerdir tat ve koku kaybı yaşayan Zeynep Bayrak, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesine başvurdu. İEÜ Medical Point Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Erdem Eren, Zeynep Bayrak’ın alın bölgesinin dolu olduğu ve o bölgeye cerrahi müdahalenin zorunlu olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Erdem Eren ve ekibinin yaptığı ameliyat sonrası Zeynep Bayrak’ın alın bölgesi boşaltıldı.

“Ağrı kesiciler fayda etmiyordu”
Baş ağrısı şikayetinin sona erdiğini ve ameliyattan 2 gün sonra da tat ve koku kaybının geri geldiğini ifade eden Zeynep Bayrak, mutluluğunu dile getirdi. Zeynep Bayrak, “BOS Kaçağı’na (Beyin Omurilik Sıvısı Kaçağı) bağlı sinüzit hastalığım vardı. Ameliyat oldum ama tekrar etti. Şiddetli baş ağrım başlamıştı. Bu ağrı gözlerime yansıyordu. Gözlerimde çok ciddi baskı vardı. Tat ve kokum da gitmişti. Kendimi çok kötü hissediyordum. Kullandığım ağrı kesiciler fayda etmiyordu. Araştırdım ve Erdem Hoca’yı buldum. Kendisi cerrahi müdahalenin zorunlu olduğunu söyledi. Bütün rahatsızlıklarım geçti. Şu an kendimi iyi hissediyorum” dedi.

“Alın bölgesi sıvı ile doluydu”
Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Erdem Eren, “Daha önce ameliyat geçirmiş hastalarda bu işlem daha risklidir. Alın bölgesinde yoğun şiddetli bir ağrısı vardı. Yapılan tetkiklerde alın bölgesinde beyin omurilik sıvısıyla dolu olduğunu gördük. Endoskopik olarak iki burundan girerek bütün sinüzleri açtık. İşlem sırasında, beyin omurilik sıvısının tekrar gelme ihtimali vardı. Alın sinüzlerini bulamama ve açamama durumu da vardı. Bu yüzden bu tarz işlemler, bilgi birikimi ister. Bu şikayete sahip kişilerin uzman hekim ve merkezlerce değerlendirilmesi gerekir. Zeynep hanımın tüm şikayetleri geçmiş vaziyette” ifadelerini kullandı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB