Tarih: 02.08.2024 14:08

Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğrenci Projeleri Desteği’nde Türkiye’de 4. Sırada

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı çerçevesinde 208 üniversite arasında 4’üncü sırada yer aldı.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı çerçevesinde 2021 yılı ikinci dönemde 113. sırada yer alan üniversite, 2023 yılı ikinci dönem sonuçlarına göre 109 üniversiteyi geride bırakarak Türkiye’deki 208 yükseköğretim kurumu arasında 4’üncü oldu. Üniversitedeki ön lisans ve lisans bölüm ve programlarından aktif öğrenciler ile proje danışmanı akademik personel tarafından programın 2023 yılı ikinci dönem çağrısına toplam 552 adet araştırma projesiyle başvuru yapıldı. 256 öğrenci araştırma projesi TÜBİTAK 2209-A çerçevesinde destek almaya hak kazanırken, böylece desteklenen proje oranı yüzde 46 oldu. 46 öğrenci araştırma projesiyle Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde en fazla sayıda destek alacak akademik birim İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olurken, Fen-Edebiyat Fakültesi 41 projeyle birimleri arasında ikinci, Mühendislik Fakültesi ise 25 öğrenci araştırma projesiyle üçüncü oldu. Projeleri desteklenen öğrenciler; almış oldukları destekler sayesinde projelerini geliştirme imkanı bulduklarını ifade ederek süreçte kendilerine katkı sağlayanlara teşekkür etti. Fen Bilimleri Enstitüsü Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Ece Kahraman; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencisi Rümeysa Uludağ ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Ezgi Eriç desteklenen projelerini anlatırken bu projelerin akademik kariyerlerine sağladığı katkıları anlattı. Program çerçevesinde, kayıtlı öğrencileri ile proje danışmanı öğretim elemanlarının destek alacağı diğer birimler ise şöyle;
Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi 14, Eğitim Fakültesi 10, Güzel Sanatlar Fakültesi 6, İletişim Fakültesi 22, İslami İlimler Fakültesi 3, Mimarlık Fakültesi 7, Spor Bilimleri Fakültesi 22, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi 5, Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi 13, Bor Halil-Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu 2, Bor Meslek Yüksekokulu 14, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 13, Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 6, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 5 ve Ulukışla Meslek Yüksekokulu 2.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB