Okuma salonları ortak buluşma noktası haline geldi

Okuma salonları ortak buluşma noktası haline geldi

Okuma salonları ortak buluşma noktası haline geldi

Mersin Büyükşehir Belediyesinin eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ile hayata geçirdiği okuma salonları, gençlerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Her kesimden vatandaşın ilgi gösterdiği okuma salonları, zengin kitap türleri, sessiz ve konforlu yapısı, ücretsiz çay, kahve ve internet hizmetiyle, okurların ve ders çalışmak isteyenlerin buluşma noktası haline geldi.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ve sıra bekleme derdi olmayan geniş kapasiteli okuma salonları, çocuk ve gençlerin yanı sıra yetişkinlerin de tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor. Merkezi lokasyonları ve çalışma saatleriyle ziyaretçilerin beğenisini toplayan okuma salonları, şehirde okuma kültürünün yaygınlaşmasının da önünü açıyor.

"Yazın serin, kışın sıcak bir yuva"
Tarsus Kleopatra Okuma Salonu’nda görev yapan Öykü Tasgül, Mersin’in öğrenci şehri olarak anılan bir kent olduğunu belirtti. Böyle anılmasından gurur duyduklarını dile getiren Tasgül, "Okuma salonlarında haftanın 7 günü hizmet veriyoruz. Yazın serin, kışın sıcak bir yuva olan okuma salonlarımızda, sınırsız çay ve kahve hizmetlerimizle haftanın 7 günü konforlu bir ortam sağlıyoruz. Hafta içi sabah saat 08.00 ile akşam 20.00, hafta sonu ise sabah saat 08.00 ile akşam 17.00 arasında konuklarımızı ağırlıyoruz. Kent merkezinin yanı sıra, ilçelerde de bulunan salonlarımıza tüm eğitim meraklılarını bekliyoruz" dedi.

"Bu hizmet öğrencilerin hayatına dokunuyor"
Kleopatra Okuma Salonu’nda KPSS’ye hazırlanan Mehmet Şerif Dursun, verimli bir çalışma ortamı olduğunu ifade ederek, "Neredeyse haftanın 7 günü burayı kullanıyorum. Gerek açık alan, gerek hijyen açısından çok güzel. Köyden gelmeme rağmen, ulaşımı da benim için rahat. Büyükşehir Belediyesinin bu hizmeti öğrencilerin hayatına dokunuyor" dedi.
KPSS’ye hazırlanan Müjde Uğur da salonun merkezi bir yerde olmasının öğrenciler için kolaylık sağladığını dile getirerek, "Haftanın 7 günü buraya geliyor ve geç saatlere kadar çalışıyorum. Ev çok kalabalık. Burası daha sakin. Çalışma şartları oldukça iyi ve ulaşılabilir bir yerde" diye konuştu.
Üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencisi Mert Orhan ise salonun konforundan bahsederek, ders çalışmaya uygun bir ortam sunduğu için okuma salonunu tercih ettiğini kaydetti. Yaklaşık 2 aydır okuma salonuna gelerek KPSS’ye hazırlanan Ömer Özkaynak, "Diğer kütüphanelerde hiç yer olmuyordu. Burası bizim için her anlamda 10 numara oldu" derken, Ebrar Bağrıaçık ise "Haftanın 2 günü çalışıyorum. Çalışmadığım zamanların tamamında buradayım" ifadelerini kullandı.