OKULLAR ARASI YÜZME İL BİRİNCİLİĞİ

OKULLAR ARASI YÜZME İL BİRİNCİLİĞİ

06-07 Ocak 2020 tarihlerinde Okullar Arası Yüzme Gençler (Erkek-Kız) İl Birinciliği Yarışmaları sona erdi.

Olimpik Yüzme Havuzunda 17 Stilde yapılacak olan müsabakalara 35 Okuldan 71 erkek, 44 kadın sporcu olmak üzere toplamda 115 sporcu mücadele ediyor.

Yarışmalar sonucunda dereceye giren okul takımları ve ferdi sporcular 07-08 Mart 2020 tarihleri arasında Adana- Sakarya- Rize ve Van İllerindeki grup merkezlerinde yapılacak olan Okullar Arası Yüzme Gençler Grup Birinciliği müsabakalarına katılacak. Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tarık Tüfekçi, tamamlanan yarışlarda dereceye giren sporcuları tebrik ederek madalyalarını takdim etti.

Müsabakaları yerinde izleyen ve açıklamalarda bulunan Murat Eskici, şöyle dedi: “İlimizde yüzme branşında gençler il birinciliği müsabakaları yapılıyor. 115 sporcumuz müsabakalara katılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Yüzme İl Temsilciliğimiz ile dereceye giren sporcularımızı ödüllendirdik. Sporcularımız burada kıyasıya mücadele ediyor. Burada derece yapan sporcularımız Mart ayında grup müsabakalarına gitme hakkı elde edecek. Burada da derece elde eden sporcular Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde edecek. Sportif başarı kolay elde edilmiyor. Su sporları daha zor bir branştır. Öğrencilerin daha çok çalışması gerekiyor. Sportif başarının yanında akademik başarıda bizler için çok önemli. Müsabakalara katılan sporcu ve okullarımızı tebrik ediyorum.