Tarih: 07.09.2024 11:57

Okul dönemi için kritik tavsiyeler: "Sağlıklı beslenme, düzenli uyku ve hijyen"

Facebook Twitter Linked-in

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, çocukların bağışıklığını güçlendirmek için sağlıklı beslenme, düzenli uyku ve hijyenin hayati önem taşıdığını vurguladı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, çocukların sağlıklı beslenmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Özellikle okul ortamlarında yayılabilecek hastalıklara karşı uyarıda bulunan Dr. Sarıkaya, çocukların işlenmiş paketli gıdalardan uzak durması gerektiğini belirtti. Sağlıklı beslenme için süt ürünleri, meyve ve sebze tüketiminin önemine dikkat çeken Sarıkaya, düzenli uyku ve el hijyeninin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

"Sebze ve meyve bağışıklık sistemini güçlendirir"
Dr. Hüseyin Sarıkaya, bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli ve sağlıklı beslenmenin hayati olduğunu belirterek, kahvaltıda hayvansal kaynaklı gıdaların mutlaka yer alması gerektiğini söyledi. Sarıkaya, "Süt ürünleri, peynir, sebzeler, yeşillikler ve kaliteli protein kaynakları çocukların kahvaltılarında yer almalıdır. Rafine şeker ve işlenmiş gıdalardan uzak durarak sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek, bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar. Ayrıca yumurta, çocukların her gün mutlaka tüketmesi gereken en kaliteli protein kaynaklarından biridir" dedi.

"El yıkama alışkanlığı toplum sağlığının korunmasında büyük rol oynar"
Sağlıklı bir yaşam için uykunun önemine de değinen Dr. Sarıkaya, “Günde en az 8 saat uyku, çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi için önemlidir. Çocukların okul döneminde yeterli uyku almalarına ve hijyen kurallarına dikkat etmelerine özen gösterilmelidir. El yıkama alışkanlığı, hem çocukların hem de toplum sağlığının korunmasında büyük rol oynar” diye konuştu.
Dr. Sarıkaya, tüm öğrencilere hastalıksız, başarılı bir eğitim öğretim yılı dileyerek Halk Sağlığı Haftası’nı kutladı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB