OKT Trailer’dan genç yetenek Olcay’a destek

22.07.2024 17:21:38

OKT Trailer’dan genç yetenek Olcay’a destek

Aydın’ın Köşk ilçesinde yaşayan ve teknolojiye olan merakıyla imkansızlıklara rağmen atık malzemelerden kendi uzaktan kumandalı robotik oyuncakları tasarlayan 14 yaşındaki Olcay Yalçın’ı misafir eden OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş; "AR-GE imkanlarımız ve deneyimimizle Olcay’ın yeteneklerini geliştirmesi için destek vermeye hazırız" dedi.

Köşk ilçesi Kızılcaköy Mahallesi’nde yaşayan 14 yaşındaki Olcay Yalçın, küçük yaşlardan beri teknoloji ve icatlara olan ilgisiyle dikkat çekiyor. 8 yaşından beri bozuk eşyaları tamir eden ve geri dönüştüren Olcay, köyde bulduğu malzemelerle kendi icatlarını yapıyor. Küçüklüğünde oyuncak alamamanın verdiği motivasyonla kendi oyuncaklarını yapmaya başlayan Olcay, şimdi ise kendi binebileceği küçük bir elektrikli araba yapmayı hayal ettiğini dile getirmişti. İHA (İhlas Haber Ajansı) tarafından yapılan haberlerin ardından birçok kurum ve hayırsever harekete geçerken, Aydın’ın öncü firmalarından olan OKT Trailer da genç mucide sahip çıktı. Olcay’ı fabrikalarında misafir eden OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, yeteneklerini geliştirebilmesi ve ülkeye faydalı bir birey olması için destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

OKT Trailer’in yenilikçi teknolojileri ve ileri mühendislik çözümleriyle tanışma fırsatı bulan Olcay, kendi yaptığı maketlerin gerçek boyutta yapıldığı üretim alanlarını, ürünlerin tasarlanıp geliştirildiği ve fütüristtik tasarımlarla gelecekteki ürünlerin temellerinin atıldığı AR-GE merkezini ziyaret ederek işin mutfağını gördü. Merakının ve yeteneklerinin daha ileri seviyelere taşınabilmesi için geleceğe yönelik nasıl bir yol izlemesi gerektiği, hangi desteklerin sağlanabileceği ve bu uzun yolcukta kendisine nasıl bir mentorlük yapılabileceği Olcay’a ve ailesine aktarıldı.

OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Olcay’ın teknolojiye olan ilgisi ve yetenekleri, onun gelecekte büyük başarılara imza atacağının bir göstergesi. Bu doğrultuda Olcay’ın ailesinin de bu alanda ilerlemesini istemesi durumunda, OKT Trailer’in sunduğu AR-GE imkanları ve sektördeki deneyimimizle Olcay’ın yeteneklerinin daha da geliştirilmesi, bölgesine ve ülkesine faydalı bir birey olması için destek vermeye hazırız" ifadelerine yer verdi.