Millî Eğitim Bakanlığının Dönem Sonu Faaliyet Haftası etkinlikleri kapsamında, Afyonkarahisar Hocalar Şehit Kamil Tunç Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, 'Dizelerden Gönüllere' adlı şiir dinletisi ile izleyenleri büyüledi.
Hocalar Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programa protokol üyeleri, öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sinan Düzgün'ün koordinasyonunda hazırlanan dinleti, Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden seçilen 12 şiire ev sahipliği yaptı.
Öğrenciler tarafından seslendirilen şiirlerde, millî-manevi duyarlılık, memleket sevgisi ve bireysel temalar iç içe geçti. Dinleti, katılımcıların duygusal bir yolculuğa çıkmasını sağladı.
Program, tüm öğrencilerin Âşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü koro halinde seslendirmesiyle sona erdi. Bu performans, izleyenlerden büyük alkış aldı.
Etkinlik sonunda Okul Müdürü Mehmet Aksoy, emeği geçenlere teşekkür ederek konuştu. Aksoy, öğrencilerin sosyal etkinliklere katılımının düşünmeyi, sorgulamayı ve empatiyi geliştirdiğini belirtti. Şiirin, farklı duyguları ortak bir paydada buluşturan birleştirici gücüne dikkat çekti.