Tarih: 23.07.2024 12:24

Öğrencilerini memnun edemeyen Pamukkale Üniversitesinden tepki çeken anket

Facebook Twitter Linked-in

DENİZLİ (İHA) – Memnuniyet araştırmasında 11 sırada birden düşerek 81. sıraya gerileyen Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), eksik yönlerini tespit edebilmek için ödüllü anket düzenledi. Mesaj göndererek öğrencilerden kullanmalarını isteyen PAÜ yönetiminin, ankete katılanlara çekilişle ödül verileceğini duyurması tepki topladı.

Denizli Pamukkale Üniversitesi, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması sonuçlarına göre 402 puanda 200 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 81. sırada yer aldı. Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler tarafından belirlenen TÜMA 2024) Türkiye’deki 126’sı devlet ve 74’ü vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 200 üniversite katıldı ve 50 bin öğrenciden veri toplandı. Genel memnuniyet sıralamasında 533 puan ve A+ notuyla Yıldız Teknik Üniversitesi ilk sırada yer alırken, Denizli Pamukkale Üniversitesi ise 402 puanla ancak D notuna sahip olabildi.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması sonuçlarından rahatsız olan PAÜ yönetimi, öğrencilere ankete katılmaları için mesaj atmaya başladı. Ankete katılan öğrenciler arasından yapılacak çekilişle, bazı öğrencilere ödül verileceğinin duyurulması tepki topladı. Memnuniyet araştırmasında 2020 yılında 60, 2021 yılında 73, 2022 yılında 71 ve 2023 yılında ise 70’inci sırada yer alan PAÜ’nün eksik yönlerini belirleyebilmek için düzenlediği anket sosyal medyada da olumsuz yorumlara yol açtı.

Öğrencilerin cep telefonlarına gönderildiği öğrenilen mesajda, “Sevgili öğrencilerimiz, sizleri aldığınız eğitim ile ilgili tecrübeniz, memnuniyetiniz ve beklentilerinizi anlamak, yükseköğretimde iyileştirilmesi gereken alanları belirlemek amacıyla Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan ankete katılmaya davet ediyoruz. Ankete katılan lisans öncesi, lisans ve lisansüstü öğrencileri arasında yapılacak çekilişte 1 kişiye 30 bin TL, 5 kişiye 10 bin TL, 10 kişiye 5 bin TL ve 20 kişiye 2 bin TL değerinde hediye kartları takdim edilecektir. Anket sorularını bitirdiniz eğitim yılınızdaki deneyimlerinize dayanarak cevaplandırabilirsiniz. Sınıf bilgisi olarak 2023-2024 eğitim yılında kaçıncı sınıfta idiyseniz onu işaretleyin. Aynı katılımcının birden çok anket formu doldurduğu tespit edilirse bu anketler çekiliş dışı bırakılacaktır” ifadeleri yer aldı.

Tepki çeken bir ankete imza atan Pamukkale Üniversitesi’nde 2023 yılının son aylarında yabancı öğrencilerin tıp ve diş hekimliği gibi fakültelere usulsüz kaydedildiği skandalı medyaya yansımıştı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB