Tarih: 15.08.2024 10:49

Öğrencilerin tercihi BEUN’dan yana oldu

Facebook Twitter Linked-in

2024 yılı YKS sonuçlarına göre Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) kontenjanlarının doluluk oranı yaklaşık yüzde 100’e ulaştı. Üniversitenin yerleştirme başarı puanları ve sıralamaları da çok büyük yükselme kaydetti.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından “YKS-2024 Merkezi Yerleştirme Sonuçları” açıklandı. Sonuçlara göre Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine 2024 YKS kapsamında önlisans programlarına 2510, lisans programlarına ise 3959 olmak üzere toplam 6469 öğrenci yerleşti. Bu yıl yerleştirme başarı puanları ve sıralamalarında önemli yükseliş kaydeden BEUN’da ön lisans kontenjanlarının yüzde 100’ü, lisans kontenjanlarının ise yüzde 97’si doldu. Genel doluluk oranı ise büyük bir yükselişle yüzde 99’a ulaştı. Ayrıca yerleştirme sonuçlarına göre, BEUN’un 46 lisans bölümünden 41’inin kontenjanının tamamı doldu.
Yerleştirme sonuçlarına göre, 2024 yılı itibarıyla BEUN’un ilk kez öğrenci alımı yaptığı bölümlerin de yüzde 100 doluluk oranını yakalaması büyük bir başarı olarak dikkat çekti. Bu yıl ilk kez öğrenci alan Yeni Medya ve İletişim, Gemi İnşaatı, İşletme Yönetimi, Laboratuvar Teknolojisi, Mahkeme Büro Hizmetleri bölüm ve program kontenjanlarının tamamı doldu. 2024 YKS yerleştirme sonuçları hakkında değerlendirmede bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer şunları ifade etti:
“2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının ardından üniversitemize olan yoğun ilgiyi memnuniyetle karşılıyoruz. Öğrencilerimizin ve ailelerinin gösterdiği bu yüksek güven ve tercih, eğitim kalitemizin ve akademik başarılarımızın bir göstergesidir. BEUN olarak, öğrencilerimize en iyi eğitim ortamını sunma konusunda kararlıyız. Yeni açılan bölümlerimizin de ilgi görmesi, üniversitemizin dinamik yapısını ve yenilikçi yaklaşımını yansıtmaktadır. Kontenjanlarımızın büyük bir kısmının dolması, öğretim kadromuzun ve üniversitemizin her alanda daha da güçlenerek yoluna devam edeceğinin bir işaretidir. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, bu başarıda katkısı olan yöneticilerimize ve akademik personelimize de teşekkür ediyorum. Geleceklerini emin adımlarla şekillendirecekleri Cumhuriyetin ilk üniversitesi olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitemize hoş geldiniz diyorum.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB