Tarih: 18.07.2024 11:00

Öğrencilerden İzmir Ekonomi’ye tam not

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’deki 200 üniversitede eğitim gören 50 bin 414 öğrencinin katılımıyla Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen memnuniyet araştırmasında, ‘A’ ünvanını alarak büyük başarıya ulaştı. Geçtiğimiz yıl, Türkiye’deki vakıf üniversitelerine yönelik genel memnuniyet sıralamasında 6’ncı, Ege’deki vakıf üniversiteleri arasında ise birinci olan İEÜ, bu sene de yerini koruyarak ‘en iyiler’ arasında olmayı sürdürdü. İzmir Ekonomi, devlet üniversitelerinin dahil edildiği genel sıralamada ise 11’inci oldu.
2024 yılı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda (TÜMA), öğrencilerin tatminkarlık düzeyine göre üniversitelerin sıralanması amaçlandı. Genel değerlendirmenin yanı sıra 6 ayrı kategori üzerinde yapılan araştırmada İEÜ, öğrencilerin beklentilerini üst düzeyde karşılayan üniversitelerden biri olarak gösterildi.

Üç kategoride ‘A artı’
İzmir Ekonomi Üniversitesi; ‘Kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet’, ‘Kişisel gelişim ve kariyer desteği zenginliği’ ile ‘Öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği’ kategorilerinde ‘A artı’ olarak derecelendirildi. ‘Öğrenim deneyimi tatminkarlığı’, ‘Yerleşke ve yaşamının doyuruculuğu’, ’Akademik destek ve ilgi’ kategorilerinde ise ‘A’ ünvanını alan İzmir Ekonomi, öğrenci memnuniyeti açısından Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında gösterildi.

Başarı sürdürülebilir olmalı
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, sosyal açıdan güçlü ve öğrencilerin özgürce zaman geçirebildiği bir kampüs ortamı oluşturduklarına dikkat çekerek, “Öğrencilerimizin sevdiği, isteyerek geldiği, gönüllerince vakit geçirdiği bir kampüs yaşamını sağladığımız için çok mutluyuz. Daha önce birçok kez, ‘Biz öğrencilerimizi dinleyeceğiz, onlarla konuşacağız, onların taleplerini merkeze alacağız’ demiştim. Ortaya çıkan sonuçlar gösteriyor ki, bunda da başarılı olmuşuz. Öğrencilerimizle konuştuğumuzda; güçlü akademik kadromuzdan, İngilizce ve ikinci yabancı dil eğitimimizden, öğretim üyelerimize kolayca ulaşmaktan son derece memnun olduklarını ifade ediyorlardı. ÜNİAR tarafından yapılan araştırmada da memnuniyetin çok yüksek olduğunu görmek, bizleri gururlandırdı. Başarı önemlidir ama başarının sürdürülebilir olması daha önemlidir. Biz, vakıf üniversiteleri arasında üst sıralardaki yerimizi koruyarak doğru yolda olduğumuzu, gençlerimizle aynı dili konuştuğumuzu ve başarımızın sürdürülebilir olduğunu gösterdik” dedi.

Öğrenci odaklı üniversite
Prof. Dr. Abacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, üniversitemizde eğitim gören her gencimizi, ülkemiz ve şehrimiz için büyük bir değer olarak görüyoruz. Onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için çalışıyoruz. Gençlerimizin talepleri, beklentileri doğrultusunda fiziki şartlarımızı, müfredatımızı sürekli güncelliyoruz. İngiltere merkezli değerlendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan ‘2024 Üniversite Etki Sıralaması’na da başarımızla damga vurduk. 125 ülkeden 2 bin 152 üniversitenin bulunduğu listede, ‘nitelikli eğitim’ kategorisinde 101-200 aralığında gösterilerek dünyaca tanınmış birçok üniversiteyi geride bıraktık. Nitelikli eğitim alanında Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında ise ikinci sırada yer bulduk. Bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan araştırmalar; öğrenci memnuniyet sonuçlarıyla birlikte değerlendirildiğinde, öğrenci odaklı üniversite olma hedefimiz doğrultusunda önemli bir yol katettiğimizi açıkça gösteriyor. Hedefimiz, hiç kuşkusuz daha da iyi bir noktaya ulaşmak. Bunun için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB