Öğrenciler okul bahçesinde zeytin topladı

27.09.2024 14:38:26

Öğrenciler okul bahçesinde zeytin topladı

Mersin’de bir lisenin bahçesinde bulunan zeytin ağaçları öğrenciler tarafından toplandı. Hasat edilen zeytinlerin geliri, ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılacak.
Merkez Toroslar ilçesinde bulunan Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde bulunan zeytin ağaçları her yıl öğrencilerin de katılımıyla geleneksel olarak hasat ediliyor. Hasat sonrası elde edilen gelir ise ihtiyaç sahibi öğrenciler için harcanıyor. Okul bahçesindeki olgunlaşan zeytinler için bu yıl da etkinlik düzenlendi. Hayvanları Koruma Kulübü ve Çevre Koruma Kulübü öğretmen ve öğrencileri, okul aile birliği ile sosyal etkinlik faaliyetleri çerçevesinde bahçede bulunan ağaçlardan zeytin topladı. Okul Müdürü Burak Türkeri ile idari personel ve öğretmenler de hasada katıldı.

"Güzel bir olay"
Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili konuşan müdür Türkeri, zeytin toplama etkinliğinin yıllardır geleneksel olarak yapıldığını söyledi. Okula yeni atandığını belirten Türkeri, "Bu yıl ben de etkinliğe katıldım. Gerçekten gurur verici bir etkinlik. Burada yaklaşık 20 zeytin ağacı var. Okul aile birliğimiz gerek toplanan zeytini, gerekse elde edilecek zeytin yağını piyasa fiyatından satacak. Elde edilecek gelirle de ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ihtiyaçları karşılanacak. Bu çok güzel bir olay. Ben de etkinliğe dahil olduğum için çok mutluyum. Zeytin toplayan öğrencilerimiz de çok mutlular. Çünkü onlar da ihtiyaç sahibi arkadaşlarına destek olacaklarından memnuniyet duyuyorlar" dedi.