’Öğrenci kenti Mersin’, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri listesinde 2. sırada yer aldı

’Öğrenci kenti Mersin’, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri listesinde 2. sırada yer aldı

’Öğrenci kenti Mersin’, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri listesinde 2. sırada yer aldı

’Öğrenci kenti Mersin’, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri listesinde, Eskişehir’in ardından 2. sırada ye aldı. 2019’da listede 26. sırada yer alan Mersin, yapılan hizmetlerle sıçrama göstererek bu yıl 2. sıraya yükseldi.
Mersin Büyükşehir Belediyesinin 5 yılda öğrenciler için hayata geçirdiği hizmetlerle Mersin, her geçen yıl öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirlerde üst sıralara yükseliyor. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) 2024 Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri’ araştırması sonuçları açıklandı. Her yıl yapılan araştırma sonuçlarına göre; Eskişehir 90 puanla 1. sırada yer alırken, Mersin sadece 1 puan farkla, 89 puanla 2. sırada yer aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesinin, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde hayata geçirdiği hizmetlerle öğrenci kenti haline getirdiği Mersin, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri listesinde 2. sırada yer aldı.

Öğrenci başkentleri Eskişehir, Mersin ve Ankara oldu
Araştırma raporunda yer alan bilgiye göre, Türkiye’nin üniversite öğrenci başkentleri Eskişehir, Mersin ve Ankara oldu. ÜniAr tarafından sonuçlara ilişkin yapılan açıklamada, "Bize göre üniversite şehri olmak sadece üniversite yönetimlerine bırakılmamalıdır. Belediye başkanları, valiler ve şehirlerin kurumsal paydaşları konuya ilişkin stratejiler belirlemelidir. Şehir, şehrin yaşantısı ve kültüründe, üniversitenin başarısında ve üniversitenin üniversite olarak adlandırılmasında vazgeçilmez bir unsurdur" ifadelerine yer verildi.

10 Numara Öğrenci Kenti Mersin için çalışmalar devam edecek
2019 yılından önce Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri listelerinde 29. sırada yer alan Mersin, Başkan Seçer’in göreve geldiği 2019 yılından bu yana yapılan hizmetlerle öğrencilerin daha çok tercih ettiği bir kent haline geldi. 2019’da Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri listesinde 26, 2020 yılında 23, 2022 yılında 18, 2023 yılında 13 ve 2024 yılında ise 2. sıraya yerleşen Mersin’in gösterdiği gelişme, Büyükşehir Belediyesinin öğrenciler için hayata geçirdiği hizmetlerin göstergesi niteliğinde oldu.
Öğrencilere barınma ve beslenme imkanı, festivaller, her bütçeye uygun konsept kafeler, ucuz ulaşım, çalışma salonları, part-time iş imkanları sağlayan Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin mutlu ve huzurlu olduğu 10 Numara Öğrenci Kenti Mersin için çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.