Odunpazarı’ndan Sevgi Ormanı

7.09.2024 14:03:26

Odunpazarı’ndan Sevgi Ormanı

Odunpazarı Belediyesi, 7’ncileri gerçekleştirilen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı kapsamında fidan dikimi etkinliği ile Sevgi Ormanı oluşturuldu.
Odunpazarı Belediyesi tarafından Odunpazarı Meydanı’nda The Voice Of The Wood”- Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleştirilen 7. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde “Flame Of The City”- Şehrin Ateşi sloganı ile düzenlenen 7. Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda sanatçılar çalışmalarını tamamladı. Birbirinden eşsiz eserlerin ortaya çıktığı festivaller, Eskişehirli sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.
Odunpazarı Belediyesi her festivalde olduğu gibi 7’ncileri gerçekleştirilen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı kapsamında da fidan dikim etkinliği düzendi. 75. Yıl Mahallesi’nde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği ile Sevgi Ormanı oluşturuldu. 75. Yıl Mahallesi Vali Naim Cömertoğlu Sokak ile Vali Münir Raif Güney Sokak kesişimin de bulunan Sevgi Ormanı, 2 bin 400 metrekarelik bir alana sahip. Sevgi Ormanı Fidan Dikim Etkinliğine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, şehir dışında olduğu için katılamazken, etkinlikte Odunpazarı Belediyesi Başkan Vekili Cahide Tetik, festivale katılan sanatçılar ve çok sayıda Eskişehirli yer aldı.
“Burada dikilen her bir fidan büyüyen sevgi ve umutla hayat bulacak”
Etkinlikte konuşan Cahide Tetik, “Her yıl festivalimizde oluşturduğumuz ormanlar, sadece çevremize değil, geleceğimize de yapılan birer yatırımdır. Bu sene oluşturduğumuz ormanın adını “Sevgi Ormanı” olarak belirledik. Sevgi, bir araya getiren, büyüten ve güzelleştiren en güçlü duygudur. Bu orman, işte tam da bu anlamda, burada dikilen her bir fidanda büyüyen sevgi ve umutla hayat bulacak. Bu yılki festivalimizde,
sanatın ve doğanın iç içe geçtiği bu güzel etkinliğimizde, siz değerli katılımcılarımızla birlikte bir Sevgi Ormanı oluşturuyoruz. Her diktiğimiz fidan, geleceğe bırakacağımız bir mirastır. Umuyorum ki, bugün burada diktiğimiz fidanlar, yıllar sonra büyüyerek gölge olacak, kuşlara yuva olacak, şehrimize güzellik katacak. Doğa, hepimizin ortak mirasıdır ve biz bu mirası koruyarak gelecek nesillere aktarmakla sorumluyuz” dedi.
Konuşmaların ardından fidan dikim etkinliğine geçildi. Eline kürek alan etkinlik katılımcıları önce fidanları toprağa dikti. Ardından da can suyunu verdi.