Tarih: 29.08.2024 11:50

Odunpazarı Belediyesi Engelsiz Kültür Merkezi yaz okulu kapanış etkinliği düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Odunpazarı Belediyesi tarafından Engelsiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen yaz okulu, görkemli bir kapanış etkinliği ile sona erdi.
Etkinliğe katılan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yaptığı konuşmada yaz okulunun çocuklar üzerindeki olumlu etkilerinden bahsederek, Engelsiz Kültür Merkezi’nin, engelli bireylerin sosyal hayata katılımını destekleyen önemli bir merkez olduğunu vurguladı. Başkan Kurt, belediye olarak engelli bireylerin her zaman yanlarında olduklarını ve onlara yönelik projelerin devam edeceğini belirtti. Sosyal devletin asıl görevinin özel gereksinimli çocuklara bakmak olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, “Bu çocukların hiçbir eksiği yok. Bu çocuklarımızın hiçbir sıkıntısının olmaması gerekir fakat eğitim sistemi devlet sistemi bu çocuklarımızı toplumun dışına atmaya çalışıyor. Biz bu çocuklarımıza iyi bakmak istiyoruz. Elimizdeki imkânları ve tesisleri çoğaltmamız gerekiyor. Ne yazık ki tasarruf genelesi nedeniyle bizim farklı işler yapmamız engelleniyor. Milli Eğitim servis işini çözmeli fakat bu konuda herhangi bir şey yapmıyor. Bu konuda bir kamuoyu oluşturulmalı, bir baskı unsuru olmalıyız” dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler, yaz okulu döneminde yaptıkları eserleri sergiledi, şiirler okudu. Vals gösterisi ve türkülerin söylendiği etkinlikte Başkan Kurt’ta öğrencilere eşlik etti. Veliler ise çocuklarının bu süreçte kazandıkları gelişimi görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Odunpazarı Belediyesi, Engelsiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yaz Okulu ve benzeri projelerle, sosyal belediyecilik anlayışını en iyi şekilde sürdürmeye devam edecek.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB