Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyü’nde 29 bin 372 çocuk ve genci sıfır atık, enerji verimliliği, doğa ve çevre konularında uygulamalı eğitimlerle buluşturduklarını açıkladı. 2021 yılında kapılarını açan köy, çocukları ve gençleri geri dönüşüm, doğal tarım ve kompost gübre üretimi gibi konularda bilinçlendiriyor.
Başkan Sandıkçı, ilçede sürdürdükleri sıfır atık çalışmaları neticesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’dan ödül aldıklarını hatırlatarak, "Canik’imizde sıfır atık kültürüne hâkim nesiller yetiştiriyoruz" dedi. Bu ödül, projenin Türkiye çapındaki önemini ve model alınan bir çalışma olduğunu gösteriyor.
Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyü’nde, açık ve kapalı derslik alanlarının yanı sıra geri dönüştürülebilir atıklardan oluşturulan oyun grupları, kompost alanı ve sıfır atık üniteleri bulunuyor. Başkan Sandıkçı, burada verilen eğitimlerle çocuk ve gençlerin doğa ve çevre konularında farkındalık sahibi bireyler olmalarının hedeflendiğini belirtti. Ayrıca, küresel iklim değişikliğine karşı alınması gereken önlemler konusunda da farkındalık etkinlikleri düzenleniyor.
Proje kapsamında, ilçedeki okullarda sıfır atık temalı ödüllü yarışmalar da gerçekleştiriliyor. Başkan Sandıkçı, bu yarışmaların öğrencilerin yüksek ilgisiyle devam ettiğini ve sürdürülebilir bir gelecek anlayışının kazanılmasında kritik bir rol oynadığını ifade etti. Sıfır atık, geri dönüşüm ve çevreye saygılı nesiller yetiştirme çalışmalarının kararlılıkla süreceği vurgulandı.