Tarih: 08.08.2024 13:02

Odak Samsun otobüsleri hizmette

Facebook Twitter Linked-in

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Odak Samsun projesi kapsamındaki turizm otobüsleri hizmete girdi.
Şahinkaya Kanyonu, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ve Ayvacık Baraj Gölü’ne ulaşımı sağlayan turizm otobüslerine vatandaşların ise ilgisi yoğun. Şehrin turizm değerlerini herkese tanıtmayı hedefledikleri belirten Başkan Doğan, “Odağımız Samsun, odağımız Samsun’umuzun tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini herkese tanıtmak diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Samsun’un tarihi, doğal, kültürel ve doğal güzelliklerini herkese tanıtmak, şehrin turizm değerini daha da ileri taşımak için çalışmalarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi Odak Samsun otobüsleri ile turizm destinasyonlarına toplu taşıma dönemini başlattı. Hizmete başlayan Odak Samsun turizm otobüslerine ise vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Samsun-Şahinkaya Kanyonu, Samsun-Kuş Cenneti ve Samsun-Ayvacık Barajı seferleriyle toplu ulaşım hizmeti veren turizm otobüslerinin rezervasyonları ise ALO 153 Çözüm Merkezi üzerinden alınıyor.

“Turizm rotalarımız artık daha ulaşılabilir”
Turizm hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ettiklerini vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Yeşil ve mavinin bir arada bulunduğu, tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıkan şehrimiz, Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm destinasyonlarını içerisinde barındırıyor. Samsun’umuz hem bölge hem de ülke turizmimiz adına büyük öneme sahip. Biz bu farkındalıkla çalışmalarımıza yön veriyor, turizm hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Odak Samsun diyerek şehrimizin turizm potansiyelini artırmak istiyoruz. Odak Samsun projemiz kapsamında turizm merkezlerimize toplu ulaşım dönemini başlattık. 3 ayrı hatta otobüslerimiz hizmete başladı. Turizm noktalarımızı artık daha ulaşılabilir hale getirdik diyebiliriz. Şehrimizin tarihi, kültürel, doğal değerlerini herkes tanısın, tüm ziyaretçilerimiz şehrimizdeki güzellikleri görsün istiyoruz” diye konuştu.

Samsun’un güzelliklerini keşfe çıktılar
Samsun Büyükşehir Belediyesine ait turizm otobüsüyle seyahat eden vatandaşlardan Katibe Toraman, “Çok güzel bir hizmet. Çok güzel düşünülmüş. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz” derken, Ali Kemal Gümüş isimli vatandaş ise “Ayvacık’a ilk kez geldik. Büyükşehir Belediyesi sayesinde buraları görebildik. Belediyemize ve Başkanımıza çok teşekkür ederiz” yorumunu yaptı.

Güvenli, kolay ve ekonomik ulaşım
Turizm seferlerinde seyahat süresinin 150 dakika olduğu 138 km’lik Samsun-Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu Hattı’nın ücreti 100 TL, indirimli kullanıcılar için 80 TL, seyahat süresinin 90 dakika olduğu 57 km’lik Samsun-Kuş Cenneti Hattı’nın ücreti 55 TL, indirimli kullanıcılar için 45 TL, seyahat süresinin 90 dakika olduğu 74 km’lik Samsun-Ayvacık Barajı Hattı’nın ücreti 75 TL, indirimli kullanıcılar için ise 60 TL olarak belirlendi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB