NÖHÜ ilk kez THE 2024 Impact Rankings sıralamasında

NÖHÜ ilk kez THE 2024 Impact Rankings sıralamasında

NÖHÜ ilk kez THE 2024 Impact Rankings sıralamasında

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; dünyanın en saygın sıralama kuruluşu Times Higher Education’un (THE) 125 ülkeden 2152 yükseköğretim kurumunu Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin değerlendirdiği 2024 Impact Rankings-Etki sıralamalarında yer almayı başardı.
Bu alanda ilk kez sıralamaya giren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; ayrıca sekiz farklı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi kategorisinde değerlendirilmeye uygun görüldü ve böylece bu hedeflere katkı sunan dünya üniversiteleri arasına adını yazdırdı. Birleşmiş Milletler’in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’nin sekizinde değerlendirilmeye uygun görülerek ilgili sıralama listelerine adını yazdırma başarısı kaydeden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, buna göre ’SKH 1: Yoksulluğa Son’, ’SKH 2: Açlığa Son’, ’SKH 3: Sağlık ve Kaliteli Yaşam’, ’SKH 4: Nitelikli Eğitim’, ’SKH 5: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’, ’SKH 7: Erişilebilir ve Temiz Enerji’, ’SKH 13: İklim Eylemi’ ve ’SKH 17: Amaçlar İçin Ortaklıklar’ hedeflerine yaptığı çalışmalarla katkı sunan dünya üniversiteleri arasında yer aldı. THE’nın kurumsal verilere dayalı olarak yaptığı sıralamada Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, özellikle SKH 2: Açlığa Son ve SKH 2: Amaçlar İçin Ortaklıklar hedeflerinde dünya üniversiteleri arasında öne çıktı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi değerlendirmeye giren dünya üniversiteleri içinde SKH 2’de 401-600 arasında yer alırken, toplam 2031 üniversitenin sıralandığı SKH 17’de ise 601-800 aralığında yer alarak önemli bir başarıya imza attı. SKH 17’de değerlendirmeye girebilen 96 Türk üniversitesi arasında 20’inci sırada bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, SKH 2’de ise Türk üniversiteleri arasında 34’üncü oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin birçok alanda olduğu gibi dünya üniversite sıralamalarında da ilkleri gerçekleştirmeye devam ettiğini vurguladı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin bu yıl THE’nın Dünya, Asya ve Genç Üniversiteler ile birlikte Impact Rankings-Etki Sıralamalarında da yer alarak tarihinde ilk kez bu kuruluşun sıralama listelerine adını yazdırdığını, özellikle 2024 Etki Sıralamalarında çoğu alanda ilk 1000’e girdiğini ve önemli bir alanda ise 401-600 arasına girmeyi başardığını vurgulayan Rektör Uslu; "Özellikle son iki yıllık süreçte titizlikle yürüttüğümüz çalışmaların sonuçlarını, dünyada prestijli sıralama kuruluşlarının yaptığı değerlendirmelere girmeyi başararak almaya başladık. İnanıyorum ki yakın vadede küresel ölçekteki farklı kuruluşların sıralamalarına da girerek Üniversitemizin marka değerini uluslararası platformlarda daha fazla tanıtacağız" dedi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri içerisindeki özellikle Açlığa Son ve Amaçlar İçin Ortaklıklar hedeflerinde önemli bir başarı elde ettiğini ifade eden Rektör Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin mühendislik ve tarım-gıda alanlarında yaptığı çalışmalar ile hem ulusal hem de uluslararası düzeyde paydaşlarıyla kurduğu iş birliklerinin bu iki alandaki başarısında önemli paya sahip olduğunu dile getirdi.