NÖHÜ Eğitim Fakültesi YÖK Engelsiz Üniversite Turuncu Bayrağı Adayı

20.08.2024 10:52:52

NÖHÜ Eğitim Fakültesi YÖK Engelsiz Üniversite Turuncu Bayrağı Adayı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi engelli öğrencilere yönelik mekanda erişim konusunda yaptığı çalışmalarla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Turuncu Bayrak” adayı olmaya hak kazandı.
YÖK’ün düzenlediği Engelsiz Üniversite Ödüllerine başvuran Eğitim Fakültesine ait fiziksel ortamlarında mekanda erişim konusunda hayata geçirdiği projeler gerekli kriterleri sağladı.
Böylece Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi, YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında Mekanda Erişim kategorisinde Turuncu Bayrak ödülüne aday olmaya layık görüldü.
Öte yandan Tıp Fakültesi ile İslami İlimler Fakültesi daha önce aynı kategoride Turuncu Bayrak ödülü almıştı.
YÖK tarafından düzenlenen bu yarışma, engelli bireylerin üniversite kampüs sınırları içerisindeki yaşama tam, etkin ve eşit katılımını sağlamaya yönelik gerçekleştirilen çalışmaların tespiti, başarılı bulunanların ödüllendirilmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenliyor.

“Eğitimde Eşitlik Engellerin Kaldırılmasıyla Mümkün”
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Yaşamın her alanında olduğu gibi yükseköğretim kurumlarının içinde de engelli bireylerimizin engelsiz bir yaşam olanağına sahip olmaları ve bu hususta farkındalık oluşturarak gerekli çalışmalarla engellerini minimum seviyede hissedecekleri bir ortam oluşturulması bizim en büyük görevimiz.” dedi.
Eğitimde her anlamda eşitliğe vurgu yapan Rektör Uslu, “Engelli öğrencilerimizin eğitime ulaşacağı yollardaki tüm engelleri kaldırmak bir eğitimci olmanın yanı sıra aynı zamanda bir insanlık görevi. Üniversitemizin İslami İlimler Fakültesi ile Tıp Fakültesinin daha önce Turuncu Bayrak ödülü aldı. Eğitim Fakültemizin de ödülü alacağına inanıyorum.” dedi. (ST)