NNY ÜNİVERSİTE’SİNDEN DİJİTAL VE UZAKTAN EĞİTİME YÖN VERECEK ÖNCÜ VE MODERN YENİLİK

NNY ÜNİVERSİTE’SİNDEN DİJİTAL VE UZAKTAN EĞİTİME YÖN VERECEK ÖNCÜ VE MODERN YENİLİK

Türkiye’deki üniversiteler dijital ve uzaktan eğitimi, öğrencilerin oluşabilecek olumsuzluklardan en az etkilenecekleri şekilde sürdürüyor. NNY Üniversitesi'nde öğrenciler dijital ortamdaki derslerle mesleki gelişimlerini arttırmaya çalışıyorlar.

Eğitim programlarında her zaman yeniliklerle adını duyuran Nuh Naci Yazgan Üniversitesi bir ilke daha imza attı. Dr. öğretim üyesi Kamuran Arı korona salgını içerisinde Kayseri’de A400M uçaklarının hafif ve ağır bakımlarının yapılacağı çelik hangar yapı inşaatına online teknik gezi düzenledi. Üniversite öğrencilerinin evlerinden katıldığı teknik gezide her türlü ayrıntıyı cep telefonuna yüklediği uygulamayla kamera karşında şantiyeden canlı olarak aktaran öğretim üyesi Kamuran Arı, işçiler, saha mühendisleri ve proje müdürüyle röportaj yaparak öğrencilerle sohbet ettirdi. Evlerinden inşaat uygulamalarını gören öğrenciler, kafasına takılan soruları canlı yayında sorarak online cevap aldılar ve deneyimleyerek öğrendiler.  

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Kamuran Arı “Üniversitemiz öğrenciyi merkeze alan, dünyanın dinamiklerini yönetecek profesyoneller yetiştirmek amacıyla, her zaman yükseköğretime yön verecek modern ve öncü yeniliklere imza atmıştır. Bu kapsamda dijital ve uzaktan eğitimde anlattığımız konulara destek olması amacıyla öğrencilerimiz için online teknik gezi düzenledik. Düzenlediğimiz online gezi pandemi sürecinde dünyadaki üniversiteler içinde bir ilk olmuştur. Öğrencilerimizin evlerinden katıldıkları ve merak ettikleri her şeyi anında sorabildikleri teknik gezide işçiler, saha mühendisleri ve proje müdürü teknik bilgiler vererek tüm konulara açıklık getirdi. Korona tedbirleri içerisinde uygulanan dünyada bir ilk olan teknik geziyi öğrencilerimizle birlikte merak eden anneler, babalar ve kardeşleri de takip ettiler ve memnuniyetlerini bildirdiler.” açıklamasını yaptı.