NNNYÜ’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

NNNYÜ’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde (NNYÜ) öğrenciler düzenledikleri bir etkinlikle Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye destek verdi.

NNYÜ Psikoloji Kulübü ve Kadın Araştırmaları Kulübü tarafından “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında “Güvende miyiz?” konulu bir etkinlik gerçekleştirildi. NNYÜ Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde ki etkinliğin ilk bölümünde konferans düzenlendi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Araştırmalarından Sorumlu Şube Müdürü Mahmut Koç, açılış konuşmasında kurumun çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Kayseri Barosu, Kadın Hakları Komisyon Üyesi Avukat Selim Soydan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Psikolog Esra Çelik ve Sosyal Hizmet Uzmanı Merve Kalelioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansta ise kadına yönelik şiddetle mücadelenin hukuki, psikolojik ve sosyal boyutları anlatıldı.

Konferanstan sonra, etkinliğin ikinci bölümünde Erciyes Üniversitesi Tiyatro Kulübü Etak Sahne Sanatları oyuncuları şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla “Şiddet Kuşağı” adlı tiyatro oyununu sahneledi. Öğrencilerin turuncu renk kurdele ve kaşkol takarak katıldığı etkinlikte “Şiddet” temalı fotoğraflarda sergilendi.