Nisi Göleti Sinop’un yeni yaşam alanı olacak

Nisi Göleti Sinop’un yeni yaşam alanı olacak

Nisi Göleti Sinop’un yeni yaşam alanı olacak

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Nisi Göleti’ndeki çevre düzenlemesi çalışmalarının Eylül ayının ilk haftasında başlayacağını duyurdu.
AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, yapılan çalışmayla Nisi Göleti’nin Sinop için yeni bir yaşam alanı olacağını ifade etti. Maviş, “Nisi Göleti’mizin çehresini değiştirerek ailelerimizin çocuklarıyla birlikte vakit geçirebileceği nezih bir ortam haline getireceğiz. Mülkiyeti Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait olan ve Sinop İl Özel İdaresi tarafından hemşerilerimizin yararına yeni bir sosyal alan kazandırmak amacıyla kiralanarak projelendirilen Nisi Göleti’mizde, çevre düzenlemesi çalışmaları önümüzdeki hafta başlıyor" dedi.
Projenin detayları hakkında bilgi veren Maviş, şu ifadeleri kullandı:
"Projemiz kapsamında, modern ve teknolojik imkanlardan faydalanılarak yeşil enerji kullanımına özen gösterilecek. 26 adet aydınlatma direğimiz, kendi enerjisini kendi üreten yenilenebilir solar enerji sistemiyle geceleri gölet çevresini aydınlatmış olacak. 1. Etap kısmı 36 bin metrekare olan sosyal alanda yeşilin ve doğanın ahengini bozmayan ahşap malzemeler kullanılmaya özen gösterilecek. Yumuşak zeminli yeni nesil büyük bir çocuk oyun parkının da içerisinde bulunduğu sosyal alan içerisinde; ahşap köprü, baskı beton yürüyüş yolları, oturma grupları, engelli bireylerimizin de rahatlıkla kullanabilecekleri estetik ve fonksiyonel tuvaletler yer alacak."