Nilüfer’de 'Yağmur Kadınlar' müzikali sadece kadınlara özel sahnelendi

Nilüfer’de

Nilüfer Belediyesi'nin 8 Mart etkinliği olan müzikal, kadınların ortak hikayelerini Nazım Hikmet Kültürevi'nde anlattı.

Kadınların Özel Buluşması

Nilüfer Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği "Yağmur Kadınlar" müzikali, sadece kadın izleyicilere özel olarak gerçekleştirildi. Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen etkinlik, yoğun bir ilgiyle karşılandı ve kadınların ortak hikayelerini sahneye taşıdı.

Yağmurun Hafızasından Hikayeler

Özlem Doğuş Varlı’nın sahneye koyduğu müzikalde, 8 farklı kadının hikayesi anlatıldı. "Yağmurun hafızası" teması etrafında şekillenen anlatı, farklı hayatları, yüzleri ve deneyimleri olan kadınları ortak bir paydada buluşturdu. Sahnede açılan minik şemsiyeler, bu farklı hikayeleri aynı gökyüzü altında birleştiren güçlü bir görsel metafor oluşturdu.

Müzik ve Performans

Varlı, sözü ve bestesi kendisine ait olan "Yağmur Kadınlar" şarkısını seslendirirken, bilinen ezgilere de yer verdi. Performansa, modern dansıyla Eylül Doğan ve enstrümanlarıyla Güniz Alkaç, Fatma Aktürk, Neşe Üstünkaya, Umut Balta, Gürkan Sezgin, İlberk Kaya ve Batın Özkayoğlu eşlik etti.