Tarih: 11.09.2024 15:22

Niğde’de yeni hastane binasında sona gelindi

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Valisi Cahit Çelik, 2025 yılı içinde bitirilmesi planlanan Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek bina inşaatında incelemelerde bulundu.
İl Sağlık Müdürü Bahadır Karaca, Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan ve hastane yöneticilerinden ek bina inşaatı ile ilgili hakkında bilgi alan Vali Çelik, ek binanın tamamlanması ile kentte yürütülen sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve geniş kapsamlı olacağını söyledi.
400 yatak kapasiteli yeni hastane binasının tamamlanması ile Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi 820 yatak kapasitesine sahip olacak. Toplam maliyeti 225 milyon lira olan yeni hastane binası ile hastanede 148 adet yoğun bakım yatağı, 85 adet poliklinik sağlık hizmeti sunacak. Yanık ünitesinin de yer alacağı hastanede 749 adet araç kapasiteli kapalı otopark da olacak.
Bu yıl içerisinde bitirilmesi beklenen modern sistemle inşa edilen hastane binasında inceleme yapan Vali Çelik inceleme sonrası yaptığı açıklamada, “Niğde’ye kazandırılacak bu ek binanın tamamlanmasıyla birlikte, sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve geniş kapsamlı bir şekilde sunulmaya devam edecek. Ayrıca, hastane kapasitesinin artırılmasıyla birlikte, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimleri kolaylaşacak ve bölgedeki sağlık altyapısı önemli ölçüde güçlenecek” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB