Niğde’de Üniversite Öğrencilerine Avrupa’da Gönüllülük ve Staj Hareketliliği İmkanı

Niğde’de Üniversite Öğrencilerine Avrupa’da Gönüllülük ve Staj Hareketliliği İmkanı

Niğde’de Üniversite Öğrencilerine Avrupa’da Gönüllülük ve Staj Hareketliliği İmkanı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencileri, Avrupa Dayanışma Programı kapsamında Avrupa’daki çeşitli projelerde gönüllü olarak yer alma ve staj hareketliliklerine katılabilecek.
Uluslararası alanda çalışmalarını aralıksız sürdüren ve akreditasyon süreci Ulusal Ajans tarafından kabul gören Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, öğrencilere Avrupa’da gönüllülük faaliyetlerine katılma ve staj hareketliliği sunan European Solidarity Corps (ESC) Kalite Sertifikası almaya hak kazandı.
Program Gençlere Akademik, Sosyal ve Mesleki Gelişim Fırsatları Sunuyor
Üniversite öğrencilerinin akademik, sosyal ve mesleki gelişimlerini teşvik eden ve bir Avrupa Birliği (AB) girişimi olan Avrupa Dayanışma Programı (ESC), ayrıca genç bireylere kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olarak çalışma, bu çalışmalar ile ağ kurma faaliyetlerinde bulunma fırsatı sunuyor.
Programın kriterlerini karşılayarak Türkiye’de European Solidarity Corps (ESC) Kalite Sertifikası (ESC50-QLA) almaya hak kazanan sayılı yükseköğretim kurumu arasında yer alan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bu sayede öğrencilerine Avrupa’da akademik ve mesleki gelişim imkanlarıyla birlikte kültürel deneyim ve kültürlerarası etkileşim fırsatı da sunacak. Ayrıca öğrenciler Avrupa Gençlik Portalı (programmes.eurodesk.eu) üzerinden ilgili ülkelerdeki gönüllülük ve staj hareketlerine başvuru yapabilecek ve yeni sosyal ağlar kurma şansı da yakalayacak.
“Uluslararası Çalışmalar ve Akreditasyon Çalışmalarımız Kararlıkla Sürüyor”
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Avrupa Dayanışma Programı kapsamında alınan kalite sertifikasıyla öğrencilerin, mevcut değişim programların yanı sıra gönüllülük ve staj hareketliliklerine de katılabileceğini ifade etti.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin öğrencilerine Avrupa özelinde yeni hareketlilik kapılarını araladığını belirten Rektör Uslu, başarılı akreditasyon süreciyle kalite sertifikasyonu alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti.