Niğde’de İlköğretim Haftası kutlandı

Niğde’de İlköğretim Haftası kutlandı

Niğde’de İlköğretim Haftası kutlandı

Niğde’de İlköğretim Haftası Selçuk İlkokulu’nda düzenlenen törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan kutlama programı Selçuk İlkokulu’nda düzenlenen kutlama programı ile devam etti.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam başlayan programda tüm öğrenci ve öğretmenlere başarı dolu bir eğitim öğretim dönemi temenni eden Vali Çelik çocukların sağlıklı birer birey olarak yetişmesi için hem velilere hem eğitimcilere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Vali Çelik; “ 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin çağın gereklerine uygun, yerli, milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetişmesinin önemini bir kez daha vurgulamak isterim. Bu süreçte eğitim kurumlarımızın ve öğretmenlerimizin büyük sorumlulukları olduğunun bilincindeyiz. Eğitim süreci, yalnızca bireysel gelişim için değil, toplumumuzun geleceği için de hayati bir role sahiptir. Evlatlarımızın, gelecekte ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan, bilgili ve bilinçli bireyler olarak yetişeceğine olan inancımız tamdır. Değerli öğretmenlerimiz, çocuklarımıza sevgiyle yaklaşarak, onların gelişimine rehberlik etmeniz büyük bir özveri gerektiriyor. Eğitimdeki başarı, karşılıklı saygı, anlayış ve sabırla mümkündür" dedi.
İl genelinde 388 okulda 5 bin 586 öğretmenle 72 bin19 öğrencinin eğitime başladığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ise Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli sayesinde büyük mesafeler kat edileceğini kaydederek; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” sözünün muhatabı çok değerli meslektaşlarım, bu yıl Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini ilkokul 1., ortaokul 5. Ve liselerinde 9. sınıflarda uygulamaya başlamış bulunmaktayız. Maarif modelinin uygulanması konusunda ilimizden 58 öğretmenimiz bakanlığımız tarafından hizmet içi eğitime alınmış ve eğitici formatör olarak yetiştirilmiştir. Değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmak, öğrencilerimize kadim geleneğimizdeki becerileri kazandırırken ‘köklerden geleceğe” düsturuyla yeni müfredat çerçevesinde en güzel eğitimi vermeye gayret göstereceğiz. Yeni müfredatla çok büyük mesafeler kat ederek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından halk oyunu, spor gösterileri sunuldu şiirler okundu.