Niğde’de geleceğin ziraat mühendisleri sınıfta eğitim, sahada deneyim kazanıyor
Bin dekardan fazla üretim alanına sahip olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğrencilerine hem teorik hem de pratik eğitim öğretim imkanı sunarak sektöre hazır geleceğin ziraat mühendislerini yetiştirmeye devam ediyor.
Modern tarım ve hayvancılığın gerekliliklerine hakim, üretim süreçlerinde etkin rol alabilecek donanıma sahip mezunlar yetiştiren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra Niğde ve bölge tarım ve hayvancılığına da katkı sunuyor. Uygulamalı tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle öğrencilerin bitkisel ve hayvansal üretimin tüm aşamalarında yer alarak mesleki deneyim kazandığını söyleyen Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu; "Fakültemiz modern bir bina yapısına sahip. Aynı zamanda 40 üzerinde donanımlı laboratuvarı var. Yine aynı şekilde fakültemizde uygulama alanları, seralar ve Bor Kampüsü’nde ise hayvansal üretimle ilgili araştırma uygulama merkezlerimiz bulunmaktadır. Özellikle tarımın bütün alanlarında uygulama alanlarımız var. Hayvansal üretim konusunda ise Türkiye’de kompleks böyle bir altyapı yok. Fakültemize gelen her öğrencilerimize yaklaşık 20 bin TL’ye kadar da burs verme imkanı var. Barınma problemi olmayan, ileri seviyede eğitim alınan, uygulama araştırma altyapısı çok iyi olan, seçkin bir öğretim kadrosu olan ve yüzde yüz İngilizce eğitim veren bir fakülteyiz. Öğrencilerimiz sektördeki bütün gelişmeleri yakından takip edebiliyor. Bundan sonraki süreçte de üniversite, çiftçilerin içerisinde daha çok olacak. O nedenle üretici, üniversite iç içe olan bir prensiple çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.
Öğrenciler dijitalleşen tarımı öğreniyor
Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü öğrencisi Abdulkadir Canlı; "Çiftçi kökenli bir aileden gelmekteyim. Burada işin inceliğini öğrenip, kendimi uygulamak için geldim. Umuyorum ileride biz de bu sektöre ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunabileceğiz. Geldiğimizde belli başlı şeyleri bildiğimizi düşünüyorduk ama içine girdiğimiz zaman öyle olmadığını anladık. Her geçen gün kendimizi geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Burada ufkumuzu açan hocalarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. Yüksek lisans öğrencisi Muhammet Talha İnci ise; "Tarımda artık dijitalleşme devrine geçtiğimizi burada görüyoruz. Buna yönelik derslerimiz mevcut. Burada aldığımız derslerde robotik uygulamaları görüyoruz sahada uyguluyoruz. Burada aldığımız eğitimlerle fikir sahibi oluyoruz" şeklinde konuştu.