Niğde’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk Tarihindeki Yeri ve Önemi Konferansı

3.09.2024 12:57:40

Niğde’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk Tarihindeki Yeri ve Önemi Konferansı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla "30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk Tarihindeki Yeri ve Önemi" konulu konferans düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Aydın’ın aynı sıra akademik ve idari birim yöneticileri ve personel katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Öztürk, konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak başladı. 30 Ağustos 1922’de kazanılan zaferin Türk milletine reva görülen esaretin reddedilerek Türk’ün gücünü sınayanlara tarihi bir ders niteliğinde olduğunu belirten Öztürk, zaferin siyasi ve diplomatik yönlerini ele aldı.
Büyük Taarruz öncesi Atatürk’ün diplomatik girişimlerinden ve zaferin Cumhuriyet’in ilanı yolundaki öneminden bahseden Öztürk, ayrıca Büyük Taarruzun bağımsızlık mücadelesindeki kritik yerine değindi. Öztürk konuşmasını tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andığını ifade ederek sonlandırdı.
Program, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.