Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde önemli protokol

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde önemli protokol

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde önemli protokol

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Teknopark AŞ ile Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ar-ge, proje geliştirme ve ticarileştirme ve tecrübe paylaşımı konularında çok kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı.
Protokol, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi adına Rektör ve Niğde Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Uslu; Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi adına ise Prorektör Dr. Zakir Jumakulov tarafından imzalandı.

Protokol Kapsamında Hackathon Organize Edilecek ve Tecrübe Paylaşımı Yapılacak
Protokol kapsamında öğrencilerin Kazakistan’daki Tomiris Start-Up Desteği’nden faydalanmasına ilişkin karşılıklı mentörlük desteği sağlanacak ve iki üniversite ortaklığında Kazakistan’da uluslararası hackathon düzenlenecek.
Ayrıca protokolde çevrim içi ve yüzyüze eğitim ve etkinlikler aracılığıyla tecrübe paylaşımı faaliyetleri de gerçekleştirilecek.
Öte yandan proje geliştirme ve ticarileştirme süreçlerine de odaklanan protokol çerçevesinde Kazakistan Bilim ve Yükseköğrenim Bakanlığı’nın bilim fonlarına yönelik her iki üniversite ortaklığında projeler hazırlanacak ve Kazakistan’da girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik politika ve yönetmelik oluşturulmasına katkı sağlanacak.
Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi ile imzalanan bu iş birliği protokolüyle iki üniversite arasında özellikle ar-ge, ticarileştirme ve proje geliştirme ile bilim fonlarından faydalanma açısından karşılıklı yararlar elde edileceğini ifade etti.
Niğde Teknopark AŞ ve Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla girişimcilik ve ar-ge potansiyelini kullanarak Kazakistan’da ar-ge ve girişimcilik ekosisteminin oluşturulmasına önemli katkılar sağlayacağının altını çizen Rektör Uslu, ayrıca imzalanan bu protokol ile kardeş Kazakistan ile ülkemiz arasındaki ilişkilerin güçlenmesi, politika entegrasyonunun artırılması ve iki ülke adına girişimcilik ekosistemi ile ticaret ilişkilerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini de belirtti.