Niğde Belediyesi’nden sağlıklı beslenme ve diyet danışmanlığı hizmeti

Niğde Belediyesi’nden sağlıklı beslenme ve diyet danışmanlığı hizmeti

Niğde Belediyesi’nden sağlıklı beslenme ve diyet danışmanlığı hizmeti

Niğde Belediyesi, halk sağlığını ön planda tutan projelerine bir yenisini daha ekleyerek, "Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı" hizmetini hayata geçirdi.
Vatandaşların sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla sunulan bu hizmet, sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralamayı hedefliyor.
Bu kapsamda sunulan hizmetler arasında kilo alma ve verme, kilo yönetimi, gebelik öncesi, gebelik ve emzirme döneminde beslenme gibi önemli başlıklar yer alıyor.
Sporcu beslenmesi, hastalık dönemlerinde beslenme ve yaşlılıkta beslenme gibi hayatın farklı evrelerinde sağlığı korumaya yardımcı olacak rehberlik hizmeti verilen birimde uzman diyetisyenler, sadece kilo yönetimi konusunda değil, aynı zamanda sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları oluşturulması için de çalışmalar yapıyor.
Sadece yetişkinler için değil, çocuklar için de büyük önem taşıyan beslenme alışkanlığının sağlıklı büyüme ve gelişme süreçlerinde etkin rol oynadığı ve doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması için uzman diyetisyenler çocukların ihtiyaçlarına uygun, dengeli bir beslenme programı sunuyor.
Niğde Belediyesi tarafından verilen "Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı" programında Inbody 270 profesyonel tartı cihazı sayesinde, vücudun kas, yağ ve su oranları gibi önemli değerler öğreniliyor ve bu verilere göre en uygun beslenme planı oluşturuluyor.
Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı hizmeti ile ilgili açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Niğde Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi en büyük önceliğimizdir. Bu hizmetimizle, sağlıklı beslenme konusunda uzman desteği sağlıyoruz. Hemşerilerimizin sağlığı için attığımız bu adım, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmada önemli bir rol oynayacaktır. Tüm vatandaşlarımızı bu hizmetten yararlanmaya davet ediyoruz. Unutmayın, sağlıklı bir yaşam, doğru beslenme ile başlar. Niğde Belediyesi, bu yolculukta sizinle birlikte.” dedi.