Nif’te 11. Geleneksel Yörük Oyunları Şenliği coşku dolu geçiyor

11.08.2024 19:02:55

Nif’te 11. Geleneksel Yörük Oyunları Şenliği coşku dolu geçiyor

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Nif Mahallesi Gedre mevkii, bu yıl 11. kez düzenlenen ’Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği’ne ev sahipliği yaparken Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin organize ettiği şenlik, katılımcılarına unutulmaz anlar yaşattı.

Sabah saatlerinde temsili yörük göçüyle başlayan şenlik, davul ve zurna eşliğinde gerçekleşen konvoylar, katılımcılara hem eğlenceli hem de geleneksel bir deneyim sundu. Sipsi sanatçısı İsmail Peynirci’nin türkülerle renklendirdiği etkinlik, misafirlere keyif dolu dakikalar yaşattı. Şenliğe gelenler, develerle keyifli vakit geçirme fırsatı bulurken, şenliğin her anı büyük ilgi gördü.

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, şenlik hakkında yaptığı konuşmada “Göreve başladıktan kısa bir süre sonra Nif’e davet edilmiştim ve büyük bir mutlulukla gelmiştim. Bugün de yine Yörüklerimizle birlikte bu güzel şenlikteyiz. Nif, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda gelenek ve göreneklerini yaşatan insanlarıyla da gurur kaynağımız. Bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Nif Mahallesi Muhtarı Ferhat Uysal ise şenlikle ilgili konuşarak "Bu tür programları organize etmek kolay olmuyor. Aylarca süren çalışmalar ve toplantılar yapıyoruz. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eksiklerimiz varsa hoşgörünüze sığınıyoruz. Herkese keyifli bir şenlik diliyorum" şeklinde konuştu.

Nif’te düzenlenen şenlik, coşku dolu etkinliklerle devam ederken, akşam konserde yöresel sanatçıların yanı sıra Bahar Çömek’te sahne alacak.

Etkinliğe, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Nif Yörükleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Medet Topçu, Nif Mahallesi Muhtarı Ferhat Uysal, Muğla Yörük İl Beyi İsmail Uzunoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.