New York'ta Venezuela'ya Askeri Müdahaleyi Protesto Eden Binlerce Kişi Yürüdü

New York

ABD'nin Venezuela'ya yönelik askeri adımının ardından New York'un Times Meydanı'nı dolduran binlerce kişi, savaş karşıtı protesto düzenleyerek ABD yönetimine müdahaleye son verilmesi çağrısında bulundu.

ABD'nin Venezuela'ya yönelik askeri saldırısının yankıları sürerken, New York'ta binlerce kişi savaşa karşı protesto düzenledi. Kentin en işlek noktalarından biri olan Times Meydanı'nda toplanan kalabalık, ABD'nin Venezuela politikasına sert tepki gösterdi. Savaş karşıtı grupların ülke genelindeki çağrısına yanıt veren eylem, en geniş katılımlı protestolardan biri olarak öne çıktı. Protestoya farklı etnik gruplardan, sendikalardan ve sivil toplum kuruluşlarından yoğun bir katılım gözlendi.

Meydandan Sokaklara: Barış Çağrısı

Göstericiler, New York'un Times Meydanı'nda bir araya geldi. Ellerinde pankartlarla meydanı dolduran binlerce kişi, yapılan konuşmaların ardından Manhattan sokaklarında yürüyüşe geçti. Kalabalık, ABD'nin Venezuela üzerindeki askeri baskısının derhal sona erdirilmesini talep etti. Yürüyüş boyunca "ABD, Venezuela'nın üstünden elini çek", "Petrol için savaşma" ve "Venezuela'da savaş istemiyoruz" sloganları atıldı. ABD Başkanı Donald Trump'ı hedef alan "Trump istifa" ve "Trump, gitmen gerek" yazılı pankartlar da dikkat çekti. Göstericiler, savaşın ekonomik çıkarlar uğruna yürütüldüğünü vurguladı.

Manhattan'da Barış Yürüyüşü

Times Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Manhattan'ın ana caddeleri boyunca ilerledi. Trafiğe kapatılan güzergahlarda yürüyen kalabalık, bölge halkından da zaman zaman alkış ve destek aldı. Eylem, barışçıl bir şekilde devam etti ve geniş bir kesimin tepkisini görünür kıldı.

Kapsamlı Güvenlik Önlemleri

New York Polis Teşkilatı, protesto öncesinde ve sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Çok sayıda polis ekibi yürüyüş güzergahında konuşlandırılırken, kalabalık helikopter ve mobil ekiplerle de takip edildi. Henüz herhangi bir taşkınlık veya şiddet olayının yaşanmadığı protestonun bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Savaş karşıtı grup, ABD'nin Venezuela politikasına karşı tepkilerini önümüzdeki günlerde farklı eylemlerle sürdüreceklerini açıkladı.