Tarih: 17.09.2024 12:44

NEÜ Koordinatörlüğündeki Erasmus Projesi, 250 bin avro hibe kazandı

Facebook Twitter Linked-in

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), 2024 yılı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı) Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanında İşbirliği Ortaklıkları (KA220-HED) çerçevesinde sadece 11 üniversitenin kabul aldığı listeye girerek önemli bir başarı sağladı.
NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemile Doğan, Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Hayriye Ulaş Taraf ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şeyma Akın’ın yer aldığı ve 32 ay sürecek olan “Promoting Inclusive Campuses for Equity and Diversity (INCLUSIVE-UNI)” başlıklı proje, 250 bin avroluk bir bütçeyle hibelendirildi.

Projede 5 ülkeden 6 kurum yer alıyor
Necmettin Erbakan Üniversitesinin koordinatör olduğu proje; Türkiye’den Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Almanya’dan Universitaet Paderborn, Sırbistan’dan WEBIN, Litvanya’dan Efekto Grupe, Polonya’dan Uniwersytet Marii Curie-Sklodowskiej ve Portekiz’den Universidade Do Minho ortaklığında yürütülecek.
Konu hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü Doç. Dr. Cemile Doğan, “Proje; üniversitelerin eğitim ve idari ortamlarında daha kapsayıcı olmasına katkıda bulunmayı, yükseköğretim düzeyinde akademik personelin öğretim uygulamalarını, akademik olmayan personelin de kapsayıcılık ve çeşitlilik konusundaki farkındalığını artırmayı ve kültürlerarası yetkinliğini geliştirmeyi hedefliyor. Bu amaçları gerçekleştirmek için yüz yüze ve çevrim içi eğitim kursları, kılavuz kitaplar ve açık eğitim platformu hazırlanacak” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB