Tarih: 11.09.2024 09:39

NEÜ birincileri “Mezuniyet ve Geleceğe Mesaj Töreni” ile kep attı

Facebook Twitter Linked-in

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl dördüncüsü icra edilen “Bölüm Birincileri Mezuniyeti ve Geleceğe Mesaj Töreni”, bölümlerini birincilikle tamamlayan öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Törende, mezun olan öğrenciler hayallerini, beklentilerini ve hedeflerini yazdıkları mesaj kapsüllerini, 2049 yılında açılmak üzere geleceğe mesaj kapsülü sütununa yerleştirdi.
NEÜ Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi Havuzbaşında düzenlenen törende konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, 2023-2024 Akademik Yılı Bölüm Birincileri Mezuniyeti ve Geleceğe Mesaj Töreni’nde, şehrin en başarılı insanlarıyla beraber olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Rektör Zorlu, “Sizler, kısa bir süre önce, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden mezun oldunuz. Bu üniversite, rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın adını taşıyor. Hocamız, bir dava adamıydı. Bu ülkenin, bu medeniyetin, değerlerimizin davasını savunan ve bu bilinci bizlere de aşılayan insandı. Biz, onun adına layık olabilmek için çalışıyoruz. Başka bir ifadeyle, biz herhangi bir üniversite olmak istemiyoruz. Biz, sıradan değil, adına yakışan bir üniversite olmak istiyoruz. Gençlerimiz çalıştılar ve bir derece kazandılar. Bizler de çok çalıştık ve derecemizi aldık. Öğrencilerimiz nasıl ki kendi çalışmalarının karşılığı olan notlarla bir derece elde ettilerse, üniversiteler de aynı şekilde, çeşitli alanlardaki faaliyetlerine göre, dünya çapında ve kendi ülkelerinde bir sıralamaya tabi tutuluyor. Dünyadaki üniversitelerin konumlarına dair en güvenilir listelerden biri olan İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) her yıl yayımladığı üniversite sıralamasında ‘Öğretim’ kategorisinde, Türkiye’deki genç üniversiteler arasında geçen yıl birinci olmuştuk. Bu başarımızı bu yıl da devam ettirdik ve yine birinciliği kaptırmadık. Bu başarının bir tesadüf olmadığını gösterdik. Dünya genelinde 673 üniversitenin değerlendirildiği, Türkiye’den 80 üniversitenin başvuru yaptığı listede 58 Türk üniversitesi yer aldı. Üniversitemiz, Dünya Genç Üniversiteler 2024 listesinde Türkiye’den katılan üniversitelerin genel sıralamasında 8’inci, devlet üniversiteleri arasında 2’nci oldu. Eğitim kurumları ve üniversiteler, yıllar, on yıllar hatta yüzyıl süren bir eğitim geleneğiyle var olmuşlardır ve biz henüz 2010 yılında kurulan, genç bir üniversiteyiz. Bu güzel haberler, yıllar, on yıllar sonra gelecek daha büyük başarıların habercisidir. Mezunlarımızın, başarılarını bir kat daha parlatan bu gerçeklerin farkında olduğunu biliyorum. Mezunlarımız iyi bir dereceyle mezun olmakla kalmadılar, iyi bir üniversiteden iyi bir dereceyle mezun oldular” dedi.

“NEÜ’de, Türkiye’nin en güzel kütüphanelerinden biri yükselecek”
Törende mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “Başarılarla başlayan eğitim geleneğimizi oluşturabilmemiz için sizlere ihtiyacımız var. Sizin bundan sonraki her başarınız, sizden sonra bu üniversiteye girecek kardeşlerinizin, hatta belki evlatlarınızın da başarısı olacak. Bunu hiç unutmamanızı dilerim. Üniversitemizle bağınızı koparmayın. İş veya akademik hayatınızda iş birlikleri kurun. Genç bir üniversiteyiz ve bazı hayallerin gerçeğe dönüşmesi vakit alıyor. Yakında, yeni yerleşkemizde bir milyon kitap kapasiteli, Türkiye’nin en güzel kütüphanelerinden biri yükselecek. Kitaplarıyla, veri tabanlarıyla, çalışma alanları ve imkanlarıyla Türkiye’de parmakla gösterilecek bir kütüphaneden bahsediyorum. Bu kütüphanenin kapılarının size sonuna kadar açık olduğunu unutmayın. Sadece kütüphanenin değil, hocalarınızın kapısını çalmaktan da çekinmeyin. Bir hocayı, emek verdiği öğrencinin başarısı kadar hiçbir şey mutlu edemez” şeklinde konuştu.

“Evlatlarınızın başarısı, sadece onların değil, sizin, bu milletin, bu medeniyetin başarısıdır”
Bölümlerini birincilikle tamamlayan öğrencilerin ailelerine seslenen Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “Bugün mutlu ve gururlu olduğunuzu biliyorum. Böyle olmak, elbette hakkınız ama içinizin buruk olduğunun da farkındayım. Biz bugün mezunlarımızın başarısını taltif ederken, Gazze’de eğitim verebilen bir tane üniversite bile kalmadı. 18 üniversitenin hiçbiri eğitim veremiyor, bazıları sığınak olarak dahi kullanılamıyor. Okullar veya üniversiteler bir yana, hastaneler bile bombalandı. Biz Necmettin Erbakan’ın adını taşıyan bu üniversite olarak, bu zulme karşı bir an bile suskun kalmadık. Bildiriler yayımlandık, Konya’daki diğer üniversitelerle birlikte bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdik, okul içinde öğrencilerimizin düzenlediği telin gösterilerine destek verdik. Akademik kadromuz arasından Filistin ve Ortadoğu konusunda uzmanlaşmış isimler, bu vahşeti tüm veçheleriyle ulusal televizyonlarda anlattılar. Ama bunlar yeterli değil. Üniversite eğitimi, ne kadar teknik olursa olsun, sonunda hayatın ta kendisiyle ilgilidir. Hocalarımız derslerinde bu vahşeti konuştular. Amfilerini sığınak olarak bile kullanamayan insanların acılarını yüreğimizde hissettiğimiz bu eğitim-öğretim yılında, yaptığımız işin ciddiyetini bir kez daha anladık. Eğitim ve öğretim, bir ülkenin, bir inancın, bir medeniyetin temel direğidir. Ekonomik, teknik, askeri gücümüz, entelektüel sermayemizle doğru orantılıdır. Bu nedenle evlatlarınızın başarısı, sadece onların başarısı değildir. Sizin, bu milletin, bu medeniyetin başarısıdır. Onların başarısından duyacağınız haklı gurur, bizim değerlerimizin geleceğine dair duyduğunuz umut anlamına da geliyor. İçinde umudu barındıran, yüce bir mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, öğrencileri sadece alanına dair mesleki ve akademik bilgilerle donatmakla kalmayıp aynı zamanda bir “birey” olarak yetiştiren akademisyenlere de teşekkür etti.

“Sizler geleceğimizin kapılarını açacaksınız”
Mezun öğrencilere, “Sizler geleceğimizin kapılarını açacaksınız” diye seslenen Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bugün size bir anahtar takdim edeceğiz. Tam çeyrek asır sonra mesaj kapsülünüzü bununla açacaksınız. Mezunlarımızın 25 yıl sonrasını düşünmelerini, bir hayal kurmalarını, o hayalin peşinden gitmelerini arzu ediyoruz. 25 yıl boyunca bu anahtarla her karşılaştığınızda hayalinizin somutlaşmış bir özetine bakacaksınız. Evet, bugün başarılısınız, ama yarın başarısızlığa uğrarsanız, bir zamanlar başardığınızı ve yine başarabileceğinizi düşünüp, düştüğünüz yerden kalkacaksınız. Sizlere inanıyoruz. Biz, aileleriniz, hocalarınız, bu şehir, bu ülke size umut etmiş durumda. Bunu unutmayın. Sizleri ve ailelerinizi tekrar tebrik ediyorum. Hepinize sağlıklı, huzur dolu ve anlamlı bir hayat dilerim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”
Törende; NEÜ Hukuk Fakültesi 2022 mezunu, Stajyer Hakim Yiğit Efe Uslu ile tüm bölümler içerisinde en yüksek genel ortalamayla Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesinden mezun olan Hatice Doğru da günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmaların ardından fakülte ve bölüm birincisi öğrencilere belge ve hediyeleri takdim edildi. Geleceğe Mesaj Kapsüllerinin 2024 sütununa yerleştirilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından keplerin havaya fırlatılmasıyla tören sona erdi.
Törene; NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Birekul ve Prof. Dr. Hidayet Oğuz, NEÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Zahit Selvi, dekanlar, dekan yardımcıları, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB