‘Nerde o eski bayram alışverişleri’

‘Nerde o eski bayram alışverişleri’

Bu yıl bayram alışverişi pandemi ve tam kapanma kısıtlamalarına takıldı. Geçmiş yıllardaki o telaş Kayseri sokaklarında yerini sessizliğe bıraktı.

Türkiye pandemi döneminde bayramları buruk geçiriyor. 29 Nisan tarihinde başlayan ‘tam kapanma’ süreci bayram telaşının yerini sessizliğe bıraktı. Geleneklerden kopmak istemeyen vatandaşlar 13 Mayıs günü başlayacak Ramazan Bayramı’na hazırlansa da ihtiyaçlarını yalnızca marketler ya da online ortamlarda gerçekleştirebiliyor.  Kısıtlamalardan olumsuz etkilendiklerini söyleyen esnaf satışların ciddi oranda düştüğünü söylüyor.

“Ben ilk kez böyle bayram görüyorum”

Kayseri Kazancılar çarşı esnafı dede mesleği olarak yaptığı bayram şekerciliğinde ilk kez böyle bir bayram geçirdiklerini söyledi. Tam kapanma sürecinde satışlarının da ciddi oranda düşüş olduğunu belirten şekerci esnafı süreçten olumsuz etkilendiklerini belirtti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan şekerci esnafı, ” Burası 118 yıllık dükkan, dede mesleğimiz, ben dördüncü kuşağım, ben Kazancılar Çarşı’nda böyle bir bayram ilk defa görüyorum. Allah bir daha yaşatmasın.  Allah ortalığa dirlik düzen versin bir an önce şu virüsten kurtulalım inşallah. Bu dönem satışlarımıza çok etki etti. Ciddi oranda düşüş yaşadık, ama anlaşmalı olduğumuz birkaç market var onlar bizi kurtardı. Vatandaşta zaten bu dönemde sadece marketlerden ürün alabiliyor” diye konuştu.

Kurban Bayramı’ndan umutlu olduklarını belirten esnaf, “Kurban Bayramı’ndan umutluyuz inşallah kurbanda satışlarımız daha iyi olur. Zaten dükkana belli başlı müşterilerimiz geliyor. Satışlarımız standart” ifadelerini kullandı.

 

 Özel Haber: Rabia Bahçeci