Nazilli’de okul bölgelerine hız kesici kasisler yapıldı

3.09.2024 15:08:33

Nazilli’de okul bölgelerine hız kesici kasisler yapıldı

Nazilli Belediyesi, okul bölgelerine yakın yollar ve çocuk oyun gurubu bulunan parkların yollarında trafik akışını yavaşlatılarak, yaya güvenliğinin sağlanması amacıyla hız kesici kasisler yaptı.

Trafik yoğunluğu ve akışına göre belirlenen okul bölgeleri, çocuk oyun parkları ve cami çıkışlarının bulunduğu sokakların yollarında, Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri hız kesici kasisler yaptı. Trafik akışını yavaşlatarak, yaya güvenliğinin sağlanması amacıyla 10 günde 10 adet hız kesici kasisler tatil dönemi bitmeden tamamlandı. Planlanan program dahilinde ivedilik gerektiren okul bölgelerindeki yolların yanı sıra ihtiyaç duyulan tüm sokaklarda bu tür çalışmalar Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılmaya devam edecek.

Cadde ve sokak aralarındaki yollarda sürücülerin hız limitlerine uygun seyretmeleri, trafik işaretleri ve sinyalizasyon sistemlerine uymaları halinde, bölgede yer alan hassas yol kullanıcılarının güvenliğinin maksimum düzeyde sağlanacağını vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, “Okul dönemi başlamadan öğrencilerimizin güvenliği için okul yollarındaki eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar başlattık. Nazilli Belediyesi olarak sorumluluk alanımız içerisinde yer alan bölgelerde öğrenci çocuklarımızın daha güvenli bir şekilde okullarına gidip gelebilmeleri için hız kesici kasisler yaptık. Yine güvenlik amaçlı olarak çocuk oyun guruplarının bulunduğu parkların çevresindeki yollar ile camilerimizin bulunduğu tehlike arz eden sokaklarda kasisler yapıldı. Bu çalışmaları planlanan programa göre devam edecek. Bizler her ne kadar önlemlerimizi alsak da yayaların da sürücülerin de her daim dikkatli olması önemle belirtmek istiyorum. Sürücülerimizin sadece okul önlerinde değil, her zaman her yerde dikkatli bir sürüş yapmalarını diliyorum, asıl uyarı ve sınırlamanın, kişinin kendisinde olduğunu hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.