Tarih: 06.09.2024 15:26

Narenciye üreticisinin kâbusu Akdeniz Meyve Sineğine tuzak

Facebook Twitter Linked-in

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde üreticilere destek olmak için bugüne kadar 10 bin 370 feromon tuzaklama çalışması yaparak ürünleri Akdeniz meyve sineği zararlarından korudu.
Verimli toprakları ile bir tarım kenti olan Muğla’da üreticilere destek olmaya devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, özellikle narenciye, şeftali, hünnap, incir gibi ağaçlardaki ürünlere zarar veren Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı mücadelesini sürdürüyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde üreticilerin tarlalarına giderek bugüne kadar 10 bin 370, 2024 yılında da 3 bin feromon tuzaklama yaptı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı mücadele çalışmaları kapsamında Köyceğiz ilçesindeki meyve ağaçlarına 2 bin 620 adet, Bodrum’daki meyve ağaçlarına 300 adet, Datça’daki meyve ağaçlarına 80 adet feromon tuzağı yerleştirildi. Proje kapsamında il genelinde narenciye, kayısı, şeftali, incir, hünnap, cennet elması ve frenk inciri gibi ara konukçu meyve ağaçlarına 2024 yılında toplam 3 bin adet feromon tuzağı desteklenmesi yapıldı.
Kendi yöntemleriyle tuzaklama işlemini yapmaya çalıştığını ancak feromon tuzaklar kadar iyi olmadığını açıklayan üretici Selçuk Bozkurt, “Akdeniz Meyve sineği narenciyenin baş düşmanı. Onun için baya bir problemlerimiz var ve halen devam ediyor. İlaç kullanmak istemiyoruz, organik olarak 25 senedir bu bahçedeyim ben. Akdeniz meyve sineği kapanının daha önce kendi paramla alıp kullanıyordum. Fiyatlar inanılmaz yükseldiği için alamaz olduk. Muğla Büyükşehir Belediyesinin böyle bir katkı sunması bizim çok önemli. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.
Üretici Sezer Çetin doğal ürünler yetiştirmek istediğine ve Büyükşehir’in feromon tuzak hizmeti ile bunu başardıklarını söyledi. Sezer Çetin; “Her sene yaşadığımız bu Akdeniz Meyve Sineği ile ilgili çok büyük sıkıntılarımız var. Muğla Büyükşehir Belediyesi bizlere bunu getirdi. Bunlar çok iyi en azından zehirli ilaçlar kullanmıyoruz” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB