‘Müteahhit battı, kaçtı’ söylemleri artık ‘İnşaatı Tamamlama Sigortası’yla bitiyor

2.09.2024 15:16:42

‘Müteahhit battı, kaçtı’ söylemleri artık ‘İnşaatı Tamamlama Sigortası’yla bitiyor

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, ‘İnşaatı Tamamlama Sigortası’ ile birlikte artık vatandaşların mağdur edilmeyeceğini açıkladı.
Ülkemizde ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü her geçen gün büyümeye devam ediyor. Ancak bazı müteahhitlerin inşaatları yarım bırakarak kaçması vatandaşları mağdur ediyor.
Konuyla ilgili konuşan DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, artık ‘İnşaatı Tamamlama Sigortası’nın yürürlüğe gireceğini anlatarak, “İnşaatı Tamamlama Sigortası, müteahhit öldü, kaçtı ve battı sözlerini ortadan kaldırmak için hayata geçirmek istediğimiz muazzam bir proje. Hak sahiplerinin evlerine kavuşmasındaki bütün engelleri ortadan kaldıracak bir proje bu. Vatandaşın eskiden dediği gibi, ‘Temelden projeye girilir mi?’ söylemleri, bu proje ile son bulacak. Artık temelden bütün şantiyelere girilebilecek, yarım kalan işleri görmeyeceğiz. ‘İnşaatı Tamamlama Sigortası’nı oldukça önemsiyor ve öneriyoruz. Dolayısıyla bu proje, yerinde dönüşüm yapan, kat karşılığı veren-alan vatandaşlarımız için son derece önemli bir projedir” ifadelerini kullandı.