Sivas'ta Ramazan'da 35 çeşit turşu rağbet görüyor

Sivas

Muşmuladan kiraza kadar birçok çeşidin turşusu, iftar sofralarını süslüyor ve yoğun ilgi çekiyor.

Ramazan'da Turşu Bereketi

Sivas’ta Ramazan ayının gelişiyle birlikte turşu tezgahlarının önünde yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. İftar sofralarının vazgeçilmezi haline gelen turşular, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.


35 Çeşitle Renkli Tezgahlar

Tezgahları süsleyen turşu çeşitleri, muşmuladan kiraza, bamyadan sarımsağa kadar uzanıyor. Cam kavanozlarda sergilenen toplam 35 farklı ürün, renkli görüntüsüyle alışverişe gelenlerin dikkatini çekiyor. Biber, lahana, pancar, salatalık ve karışık turşu da tezgahtaki diğer popüler seçenekler arasında yer alıyor.


Fiyat ve Yoğun Talep

Ramazan ayına özel olarak tüm turşu çeşitlerinin kilosu 250 TL'den satılıyor. Satıcı Hüseyin İncesu, "Ramazanın gelmesiyle birlikte yoğun bir bereket yaşanmaktadır. Sivas’ta Et ve Süt Kurumundan sonra en uzun kuyruk burada oluşuyor" diyerek yaşanan ilgiyi özetliyor.


Çeşitlere Göre Tercihler

İncesu, müşteri tercihlerindeki çeşitliliğe de dikkat çekiyor: "Muşmula, çağla gibi çeşitlerimizi daha çok çocuklar tercih ediyor. Sarımsak çeşidimiz ise sağlığa faydalı olduğu için Ramazan'da yoğun olarak tüketiliyor." Sosyal medyadan görüp gelen ve ürünleri beğenerek tekrar alan çok sayıda müşteri olduğunu da sözlerine ekliyor.


Kampanya ve İkram

Satıcı, tüm çeşitleri Ramazan vesilesiyle kampanyalı fiyattan sunduklarını ve Sivas halkını beklediklerini, ayrıca ikramda da bulunduklarını belirtiyor. Beğenen müşterilerin sürekli geri döndüğünü ifade ediyor.