MUSKİ, su sorunlarını sahada tespit ediyor

MUSKİ, su sorunlarını sahada tespit ediyor

MUSKİ, su sorunlarını sahada tespit ediyor

MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla ilçeleri ziyaret etmeye ve buralarda çeşitli STK, muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelerek su sorunlarının çözümü için fikir alış verişi yapmaya devam ediyor.
İl genelinde altyapı, dere temizlikleri ve yağmur suyu gibi konularda yaşanan olumsuzlukları gidermek, vatandaşlara sürdürülebilir ve sağlıklı içme suyu sağlamak için çalışmalarına devam eden MUSKİ Genel Müdürlüğü, katılımcı bir anlayışla projelerini oluşturuyor.
Başkan Aras, İçme Suyu Konusuna Büyük Önem Veriyor
Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın içme suyu ve kanalizasyon konularında gösterdiği hassasiyet üzerine çalışmalarını sürdüren ekipler, Bodrum başta olmak üzere birçok farklı noktada önemli çalışmaların temelini atmayı planlıyor.
Bu kapsamda MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, ilçe ilçe dolaşarak sivil toplum kuruluşları, STK’lar, muhtarlar ve su inisiyatifleriyle bir araya gelerek bölgelerin sorunlarını tespit etmeye ve çözüm önerileri bulmaya çalışıyor.
Son ziyaret Datça’ya
İlk olarak Bodrum’da başlayan ziyaretler kapsamında bu bölgede yaşanan su sıkıntıları hakkında yapılacak olan çalışmaları aktaran Şengül, Menteşe, Köyceğiz, Ortaca, Seydikemer ve son olarak Datça’da vatandaşlarla bir araya geldi.
Datça Belediye Binasında Başkan Aytaç Kurt’un da katılımıyla gerçekleşen toplantıya Datça muhtarları ve Datça su inisiyatifi üyeleri yer aldı. Burada Betçe bölgesi için yapılan projeler anlatılırken 3. Etap çalışmaları ile Yazı ve Cumalı bölgelerine ilave su sağlanacağı aktarıldı. Toplantıda ayrıca Datça’nın içme suyu kaynaklarının kireçli olduğu ve bunlarında hatlarda tıkanmalara sebebiyet vermesinden dolayı birçok noktada yenileme çalışması yapıldığı kireç oranının düşürülmesi için MUSKİ tarafından içme suyu arıtma tesisi kurulması planlandığı aktarıldı.
Toplantıların önümüzdeki günlerde Marmaris ve diğer ilçelerin tamamında devam edeceği belirtildi.