Murzioğlu’ndan Bakan Memişoğlu’na sağlık sektörü dosyası

Murzioğlu’ndan Bakan Memişoğlu’na sağlık sektörü dosyası

Murzioğlu’ndan Bakan Memişoğlu’na sağlık sektörü dosyası

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, ilaç sanayi, medikal, sağlık hizmetleri ve uluslararası sağlık turizminde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği, “TOBB Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı”nda Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na, "Samsun Sağlık Sektörü Sorun ve Çözüm Önerileri" içerikli dosya sundu.
Başkan Salih Zeki Murzioğlu, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun katılımıyla düzenlenen, "TOBB Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı"na katıldı. TOBB İkiz Kuleler’de Dünya Odalar Federasyonu Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ilaç, medikal, kozmetik, sağlık hizmetleri ve uluslararası sağlık turizmi sektör temsilcileri hazır bulundu. Toplantıda ilaç sanayi, medikal, sağlık hizmetleri ve uluslararası sağlık turizminde yaşanan sorunlar masaya yatırılarak, çözüm önerileri değerlendirildi.

Murzioğlu: “Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi dile getirdik”
Toplantının ardından Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na, Samsun’daki sağlık sektörü temsilcilerine danışılarak hazırlanan, sorun ve çözüm önerilerini içeren bir dosya sundu. İstişare toplantısının çok faydalı geçtiğini kaydeden Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “Dünya Odalar Federasyonu Başkanımız ve TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu sağlık sektörünün tüm bileşenlerini, Sağlık Bakanımız Sayın Kemal Memişoğlu’yla bir araya getirdi. Başkanımız Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, sağlık sektöründe sürdürülebilirliği sağlamak ve sektörü geleceğe hazırlamak için bütçe ve finansman imkanlarının artırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı. Ülkemizin sağlık turizmi konusunda önemli bir potansiyeli var. Samsun da sağlık hizmetleri bakımından çok alternatifli ve gelişmiş bir şehir. Sektörün gelişiminin desteklenmesi ülkemize de bu bağlamda büyük katkı sağlayacaktır. Biz de bu anlayışla Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak medikalcilerden, hastanelere, ağız ve diş sağlığı bakım merkezlerinden optikçilere kadar sektöre hizmet eden paydaşlarımızla bir araya gelerek detaylı ve titizlikle hazırladığımız ‘Samsun Sağlık Sektörü Sorun ve Çözüm Önerileri’ raporumuzu Sayın Bakanımıza ilettik. Sayın Bakanımız ve değerli ekibi sağ olsunlar iletişime açık şekilde her konuya duyarlılık gösterdi. Oda olarak sektörlerimizin gelişimine yönelik girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz” dedi.