Eskişehir'de metruk ev yangını muhtarı isyan ettirdi

Eskişehir

Gündoğdu Mahallesi'nde metruk evde çıkan yangın, riskli yapıların yıkılmamasına muhtarın tepkisine neden oldu.

Metruk Evde Aniden Alevler Yükseldi

Eskişehir'in Gündoğdu Mahallesi Mihalıççık Sokak'ta, dün akşam saatlerinde metruk bir evde yangın çıktı. Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangında, evin çatısından yükselen alevler ve çevreye yayılan dumanı fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, müdahale ederek yangını kontrol altına aldı ve söndürdü.

Muhtar Adem Karaman'dan Yetkililere Sert Çağrı

Olay anlarını cep telefonu kamerasıyla kaydeden Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Adem Karaman, çevrede çok sayıda riskli metruk yapı bulunduğunu ve benzer olayların sıkça yaşandığını vurguladı. İlgili kurumlarla defalarca görüşmelerine rağmen bir çözüm üretilmediğini ifade eden Karaman, "İtfaiyecilerimiz canla başla çalışıyor. Aslında buraların yıkılıp tertemiz olması gerekiyordu" dedi.

"Eskişehir'e Yakışmayan Görüntüler Kaldırılsın"

Muhtar Karaman, açıklamasının devamında yetkililere seslenerek, "Hangi çağda, nerede yaşıyoruz? Eskişehir'e yakışmayan şu pis görüntüleri gelin buralardan kaldırın" ifadelerini kullandı. Bu tür yapıların her türlü kötü işe sahne olduğunu belirten Karaman, kış şartlarında boş binalar için seferber olan ekiplerin çabasına ve yapılan masrafa dikkat çekti. Polis ekipleri ise yangının çıkış sebebini araştırmak üzere inceleme başlattı.