Muhtardan alkışlanacak hareket

Muhtardan alkışlanacak hareket

Muhtardan alkışlanacak hareket

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Sarıseki Mahalle muhtarı Özcan Kayar, muhtarlık maaşını öğrencilere burs olarak dağıtacağını mahallesine astığı afişlerle duyurdu. Muhtar Kayar, 10 yıldır öğrencilere burs verdiğini belirterek muhtar olmasıyla birlikte elde ettiği maaşın tamamını dağıtacağını belirtti.
Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan 7 bin nüfuslu Sarıseki Mahallesi’nde yaşayan 58 yaşındaki Özcan Kayar, en yakın rakibine 97 oy fark atarak mahallenin yeni muhtarı olmuştu. Yerel seçimlerin ardından ilçe büyüklüğündeki mahallesinde çalışmalara başlayan muhtar Kayar, son davranışıyla gönülleri fethetti. Asrın felaketinden olumsuz etkilenen bölgelerden olan Sarıseki Mahallesi’nde yaşayan afetzede öğrencileri unutmayan muhtar, maaşını öğrencilere burs olarak bağışlama kararı aldı. Muhtar, maaşını öğrencilere burs olarak vereceğini afişlerle mahalle sakinlerine duyurdu.

“10 yıldır hiç isim belirtmeden ve reklam yapmadan üniversite öğrencilerimize burs veriyordum”
Sarıseki Mahallesi muhtarı 58 yaşındaki Özcan Kayar, mahallesinde 32 öğrencinin üniversiteyi kazandığını ve dünyaca ünlü üniversitelerde okuyan öğrencilerin mahallesinde yaşadığını belirterek “Sarıseki küçük bir mahalle ve yaklaşık 7 bin nüfuslu. Sarıseki Mahallemizde iki tane Oxford, bir tane Manhattan Üniversitesi ve üç tane de ODTÜ’lü öğrencimiz var. Mühendislik dallarını, mimarlık dallarını, eğitim fakülteleri dallarını söylemekte istemiyorum. Mahallemizde 32 tane öğrencimiz, üniversite kazanmış durumdalar. Bu üniversite öğrencilerimizin sosyal ve ekonomik boyutunu ele almak için muhtarlık maaşımın tamamını kuruşu kuruşuna, tamamını üniversite öğrencilerimize burs olarak vereceğim. Şöyle bir konseptimiz var, örneğin tıp fakültesi, eczacılık, mimarlık ve mühendislik dallarının eğitim bursu babındaki rakamlar farklı olacak. Öğrencilerimize vereceğim bursun rakamları farklı olacak. Bundan yaklaşık 10 yıldır ben hiç isim belirtmeden ve reklam yapmadan zaten üniversite öğrencilerimize burs veriyordum. Okuttuğum öğrencilerimizden hiçbir karşılık beklemedim, hatta ben aday oldum son 5 ay içerisinde aday olmama rağmen burs verdim. Öğrencilerden oy dahi istemedim dolayısıyla da şu anki bizim stratejimiz bütün konvektörümüz Sarıseki’de okuyan bütün öğrencilerimizin tamamına kesinlikle eğitim bursu vereceğim, eğer ki maaşımız yeterli gelmiyorsa onun da ekonomik boyutunu bir şekilde finanse edeceğim” şeklinde konuştu.
Sarıseki Mahallesi sakini 41 yaşındaki Tayfur Sezik, yapılan davranışın diğer siyasilere de örnek olması gerektiğini belirterek “Çok mutlu olduk. Muhtarımızdan çok memnunuz çok teşekkür ediyoruz. Diğer yöneticilere, muhtarlarımıza, belediye başkanlarımıza ve milletvekillerimize inşallah örnek olur diyorum” İfadelerini kullandı.
Mahalle sakini 60 yaşındaki İhsan Saygılı, muhtarın yaptığı davranışla örnek olduğunu belirterek “Muhtarımızın bu çalışmasında iş işverenlere, diğer muhtarlara ve belediye başkanlarına bir örnek olacağını düşünerek çok güzel bir hareket olduğunu düşünüyorum. Bir kızım var ama ben istiyorum ki bizden imkanı daha kıt olan arkadaşlarımızın çocuklarına verilsin bu burslar daha iyi olacağına inanıyorum çünkü her okuyan öğrenci bizim için cahil kalmaktansa okuması daha iyidir” dedi.