Muhacir Yemekleri Yarışması damakları şenlendirdi

22.08.2024 12:11:21

Muhacir Yemekleri Yarışması damakları şenlendirdi

Bozkurt Belediyesi tarafından ’Muhacir Yemekleri Yarışması’ gerçekleştirilen etkinlikte birbirinden lezzetli muhacir yemekleri ile misafirlerin damakları şenlendi. yarışmanın birincisi Kadriye Kahraman ise altın ile ödüllendirildi.

Denizli’nin tek muhacir ilçesi, muhacir halkı ile şehirde önemli bir kültürü temsil eden Bozkurt ilçesinde kültür, gelenek ve göreneklerin yaşatılması adına önemli bir organizasyon düzenlendi. Hambat Yerel Eylem Grubu ve Bozkurt Belediyesi işbirliğinde ’Muhacir Yemekleri Yarışması’na Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Bozkurt Kaymakamı Vekili Levent Küçük, jüri üyeleri ve misafirlerin katılımı ile gerçekleşti. Yarışmacılar cızlama, dolama ve kaymaklı biber kategorilerinde hünerlerini sergilediler. Uzun değerlendirmeler sonucunda Muhacir Yemekleri Yarışması’nın kazananı Kadriye Kahraman oldu.

“Muhacir kültürünü yaşatmak için çalışmalarımız devam edecek”
Bozkurt’un muhacir vatandaşların yaşadığı ve kültürlerinin yaşatıldığı bir ilçe olduğunu belirten Başkan Birsen Çelik, “Bu anlamda vatandaşlarımızın kültür, gelenek ve göreneklerin yaşatılması bizim için çok önemli. Hambat Yerel Eylem Grubu ve Bozkurt Belediyesi olarak Muhacir kültürüne katkı koymak adına ’Muhacir Yemekleri Yarışması’ düzenledik. Yarışmacılarımız yaptıkları cızlama, dolama ve kaymaklı biber ile bizleri lezzetten lezzete koşturdu. Yarışmayı kazanan Kadriye Kahraman kardeşimizi bir kez daha kutluyorum. Muhacir kültürünü yaşatmak için çalışmalarımız devam edecek. Ankara asfaltı üzerinde bir ilçe olarak Muhacir yemeklerimiz Bozkurt Kadın Kooperatifimiz aracılığı ile ilçemizden geçen misafirlerimizle buluşmaya devam edecek. Unutmayalım ki insan için kültür, vücut için ekmek kadar lâzımdır” dedi.