Tarih: 15.09.2024 10:35

Muğla’da Ulusal Toksikoloji kongresi

Facebook Twitter Linked-in

Klinik Toksikoloji Derneği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestojiyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nın ortaklaşa düzenlediği 25. Ulusal Multidisipliner Toksikoloji Kongresi MSKÜ AKM B salonunda yapıldı.
Kongrenin açılışında konuşan Prof. Dr. Bakiye Uğur, giderek kirlenen dünyamızda toksikolojinin önemine vurgu yaparak alınacak önlemler konusunda toplumu bilgilendirmenin gerekliliğine değindi. Klinik Toksikoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Leyla İyilikçi Karaoğlan da açılışta derneğin faaliyetlerini ve 25’inci kongrenin hazırlanışı hakkında bilgi verdi. Açılışta konuşan MSKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakurt da böyle bir kongrenin Muğla’da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleşmesinden duyulan memnuniyetini dile getirerek kongrede başarılı bildirilerin sunulacağını söyledi.
Kongre çalışmalarının ilk gününde Tıp Fakültesinde 28. Klinik Toksikoloji Kursu gerçekleştirilerek konunun uzmanları arasında bilgi alış-verişinde bulunuldu. Kongrenin ikinci günü MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi B Salonunda gerçekleşti. İlk günkü oturumlarda, çevresel, biyolojik ve kimyasal zehirlenmeler, iklim değişikliklerine bağlı zehirlenmeler ve bu konularda karşılaşılan vak’alar üzerinde durulup çözümler münazara edildi.
İki gün süren kongreye Türkiye’deki birçok üniversiteden ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve uzman doktorlar katıldı. Kongrede iklim değişiklikleri ve toksisite, olgularla klinik toksikoloji, toksikolojide güncel konular, getat yöntemleri ve toksisite sınırları, uydu sempozyumu gibi konular işlendikten sonra olgu sunum yarışması yapıldı. Kongre sözlü bildiri sunularının ardından sosyal program ile devam etti. Kongrede 17 sözlü bildiri sunuldu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB