Muğla’da Orman Havacılık İşletme Müdürlüğü Açılıyor

Muğla’da Orman Havacılık İşletme Müdürlüğü Açılıyor

Muğla’da Orman Havacılık İşletme Müdürlüğü Açılıyor

Muğla, Orman Havacılık İşletme Müdürlüğü’ne kavuşuyor. Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan kararname, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar, Orman Genel Müdürlüğü’nün taşra teşkilatında önemli bir yenilik olarak dikkat çekiyor.
Cumhurbaşkanlığı Resmi Gazetesi’nde yayımlanan kararname ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi: “Orman Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında ekli listede belirtilen orman havacılık işletme müdürlüklerinin kurulmasına, 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 340’ıncı maddesi gereğince karar verilmiştir.”
Muğla Orman Havacılık İşletme Müdürlüğü’nün açılması, bölgedeki orman yangınlarıyla mücadelede havadan müdahale kapasitesini artıracak ve daha hızlı, etkili müdahale imkanları sağlayacak. Bu gelişme, orman yangınlarının sıkça yaşandığı Muğla ve çevresi için büyük bir önem taşıyor.
Yeni kurulacak Orman Havacılık İşletme Müdürlüğü’nün bölgedeki orman yangınlarıyla mücadelede etkin rol oynayacağı ve ormanların korunmasında önemli katkılar sağlaması bekleniyor.