Muğla’da Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri düzenlendi

6.09.2024 11:33:30

Muğla’da Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri düzenlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, 3-9 Eylül 2024 tarihleri arasında kutlanan “Halk Sağlığı Haftası” kapsamında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bilgilendirme etkinliği düzenledi. Etkinlikte, halk sağlığını koruma ve geliştirme amacıyla çeşitli bilgilendirme standları kuruldu.

Etkinlik, Muğla Eğitim ve Araştırma hastanesi girişinde gerçekleşti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Pıçakçıefe, öğretim üyeleri, asistanlar ve intörnler etkinliğe katıldı. Ayrıca, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan ve hastane yönetimi de etkinliğe destek verdi.

Halk sağlığı bilgilendirme standlarında aşılama, kronik hastalıklar, sağlıklı ve dengeli beslenme, hareketli yaşam gibi konularda vatandaşlara çeşitli bilgiler sunuldu. Ayrıca, birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerine ilişkin genel ilke ve kurallar anlatıldı, vatandaşlardan gelen sorular yanıtlandı. Etkinlik boyunca afişler asılarak broşürler dağıtıldı.

Prof. Dr. Metin Pıçakçıefe, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, "Halk sağlığı haftası kapsamında düzenlediğimiz bu farkındalık standı, halk sağlığına yönelik bilgilendirme yapmayı, savunuculuk oluşturmayı amaçlıyor. Vatandaşlardan ve katılımcılardan aldığımız geri bildirimler, birinci basamak koruyucu sağlık hizmetleri için oldukça verimli ve faydalı olduğunu gösterdi" dedi.