Muğla’da eğitim kurumları yöneticilerine yönelik gelişim semineri başladı

29.08.2024 12:26:10

Muğla’da eğitim kurumları yöneticilerine yönelik gelişim semineri başladı

Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün himayelerinde organize edilen “Eğitim Kurumları Yönetici Gelişim Semineri” başladı.

Muğla’nı 13 ilçesinde toplam 58 eğitim kurumu müdürünün katılımıyla düzenlenen seminer, iki gün boyunca toplam 16 saat sürecek. Seminere katılan yöneticiler, eğitim kurumlarının yönetimi ve geliştirilmesi konusunda bilgi ve becerilerini artırma fırsatı bulacak.

Seminerin açılışında konuşan Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, Bakanlığın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yürütülen çalışmalara değindi. Çay, “Bakanlığımızın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ışığında ‘Yarınlar İçin Bugünden’ düsturuyla; şeffaf, adil, kapsayıcı bir okul iklimi inşa etmek adına çalışmalarımızı titizlikle yürütmeliyiz. Unutmamalıyız ki bizim tüm çabamız öğrencilerimizin sağlıklı, temiz, güvenilir ve modern ortamlarda eğitim alması adınadır,” ifadelerini kullandı.

Seminerde, eğitim kurumlarının daha etkili ve verimli yönetimi, şeffaflık, adalet ve kapsayıcılık gibi temel ilkeler üzerinde durulacak. Yöneticiler, eğitim süreçlerini daha da iyileştirmek adına önemli bilgiler edinme fırsatı bulacaklar.