Muğla’da ‘BİZ’ projesi etkinliği

14.09.2024 18:02:09

Muğla’da ‘BİZ’ projesi etkinliği

Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde ülke genelinde hayata geçirilen ‘BİZ’ (Bilinçle İlerleme Zamanı) projesi kapsamında, ilkokul 1. sınıfa başlayan öğrenciler ve aileleri için Muğla’da, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
1. sınıf öğrencilerinin ve ailelerinin eğitim öğretim sürecine uyumlarını desteklemek amacıyla Muğla’da söyleşi, tiyatro ve sinema etkinlikleri düzenlendi. Menteşe Halk Eğitimi Merkezinde ailelere yönelik gerçekleştirilen söyleşide; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğünde görevli Psikolog Gülizar Kaşıkara ve Psikolog Pınar Bayar tarafından ‘Sorumluluklar, ebeveynlerde aşırı korumacılık, ayrılma problemi, akran zorbalığı ve karşılaşılan sorunlarla başa çıkma yöntemleri’ hakkında bilgi verildi.
Gün içerisinde düzenlenen bir diğer etkinlikte ise İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ın katılımlarıyla veli ve öğrencilere yönelik aile tiyatrosu sergilendi. Çocukların eğitim hayatlarına eğlenceli bir başlangıç yapmalarını ve sosyal becerilerini geliştirmelerini hedefleyen tiyatro gösterisi, seyirciler tarafından büyük bir beğeni topladı. Muğla Zeybek Sineması’nda ise 1. sınıf öğrencileri ve velileri için okula uyum sürecini kolaylaştırmayı, rehberlik sunmayı, aileleri eğitim sürecinin bir parçası yapmayı amaçlayan film gösterildi.
BİZ Projesi, 1. sınıfa başlayan öğrencilerin okula aidiyet duygusunu geliştirmeyi, eğitim sürecinin ilk adımında anlamlı izler bırakmayı ve aileler ile eğitimciler arasında iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.