Muğla’da bitki koruma ürünleri denetimi yapıldı

Muğla’da bitki koruma ürünleri denetimi yapıldı

Muğla’da bitki koruma ürünleri denetimi yapıldı

Muğla’da faaliyet gösteren bitki koruma ürünleri bayi ve toptancıları, Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından denetlendi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bitki koruma ürünlerinin satış ve depolanması ile ilgili kontrollerin daha etkin gerçekleştirilmesi yönündeki talimatı doğrultusunda, Muğla merkez ve 12 ilçesinde bayi denetimleri yapıldı.
Türkiye genelinde 16-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ilçe müdürlükleri teknik ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadı. Ekipler, denetimler sırasında ruhsatlandırılmış bayilere uyulması gereken kurallarla ilgili detaylı bilgilendirmede de bulundu.
Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, bitki koruma ürünlerinin 2019 yılından bu yana karekod sistemiyle izlenebildiğini hatırlatarak, “Üreticilerimizin, kare kodu bulunmayan ve son kullanma tarihi geçmiş ürünleri kullanmamaları çok önemli. Çünkü bu ürünler sadece bitki sağlığı açısından değil, insan ve çevre sağlığı açısından da hayati önem arz ediyor. Bizler de bayilerimizi düzenli aralıklarla denetime tabi tutuyor ve kural dışı, belgesiz satış yapan işletmelerimize caydırıcı idari para cezaları uyguluyoruz. Olumsuz bir durumla karşılaşan üreticilerimizin, kurumumuzla irtibata geçmesini bekliyoruz. İlimizde, son yapılan denetimlerde aykırı bir durumla karşılaşmadığımız için mutluyuz. Bu da bayilerimizin bu konuda ne kadar hassas olduğunu gösteriyor” diye konuştu.