Muğla Büyükşehir Datça Belen mevkiindeki su sorununu çözdü

Muğla Büyükşehir Datça Belen mevkiindeki su sorununu çözdü

Muğla Büyükşehir Datça Belen mevkiindeki su sorununu çözdü

Muğla Büyükşehir Belediyesi Datça İlçesi Yazı Mahallesi Belen mevkiinde yaşanan su sorununu ortadan kaldırıyor. Ekipler yeraltı su kaynaklarının azalması nedeniyle ortaya çıkan problemi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla su takviyesi ve Betçe projesinin 2. Etabı kapsamında bölgeye su aktararak çözüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü Datça İlçesi Yazı Mahallesi Belen mevkiinde meydana gelen su sıkıntısını ortadan kaldırıyor. Ekipler son yıllarda yeraltı su kaynaklarının azalmasına bağlı olarak ortaya çıkan sorunu bölgeye içme suyu tankerleriyle ilave su sağlayarak çözüyor.

MUSKİ Genel Müdürlüğüne ait içme suyu tankerleri öncelikle Milas’ta başlayan ve ardından Kavaklıdere, Yatağan ve Ula’da devam eden orman yangınlarına müdahale etmek için yangın bölgelerine sevk edildi. Bu nedenle Datça’da içme suyu tankerleri ile takviye edilen Yazı Mahallesi elen mevkiinde bazı su sorunları oluştu. Bu sıkıntılar yangınların sona ermesi ve içme suyu tankerlerinin görevlerine geri dönmesi üzerine sona erdi. Ancak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras bölgede yaşanan sorunun kalıcı olarak çözülmesi talimatı verdi. Bunun üzerine ekipler sorunun kalıcı olarak ortadan kaldırılması için Belen mevkiini Datça Betçe içme suyu projesinin 2. etabına dahil etti. Yaz sonunda başlanacak olan çalışmalarla bölgeye yeteri miktarda su sağlanacak ve uzun yıllar su sıkıntısı yaşanmayacağı öğrenildi.

"Su kaynaklarımız azaldı ancak MUSKİ bize hep destek oldu”
Son yıllarda su kaynaklarının azaldığına ve nüfusun arttığına vurgu yapan Yazı Mahalle Muhtarı Mert Yalçın, bu süreçte MUSKİ Genel Müdürlüğünün önemli çalışmalar yaptığını ve kendilerine destek verdiğini söyledi. Yalçın, “Bizim su kaynağımız kıştan bu yana azaldı. MUSKİ ekiplerimiz şubat ayından bu yana tankerlerle destek veriyorlar sağ olsunlar. Nüfusumuz arttığı için birtakım sorunlar yaşadık. Aslında MUSKİ gerekli çalışmaları yaptı. Belen’de 2 bin, Yazı’da 2 bin metre hat yenileme çalışması yapıldı. Bundan sonra 2 tanker geleceğini öğrendik ve çok mutluyuz. Böylelikle en azından vatandaşımız mağdur olmayacaktır. Tahmin ediyorum 2 gün içinde bölgede su sorunu kalmayacaktır. Datça Betçe 2. Etap Projesi bizim için çok önemli bir proje. Bölgemiz çok kurak bir bölge ve su kaynağımız kısıtlı. Datça Betçe projesi 2. Etap projesi yılbaşına kadar bitecektir. Şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.